Lyhyesti talousarviosta

Keskiviikko 4.11.2015


Raision kaupunginhallituksessa käsiteltiin vuoden 2016 talousarvio. Talousarvioesityksessä ei esitetä veroihin muutoksia, vaan Raisio jatkaa samoilla veroprosenteilla.

Ensi vuodeksi arvio näyttää tulokseksi miinusta noin kaksi miljoonaa ennen omaisuusjärjestelyjä. Omaisuusjärjestelyihin kuuluu vesilaitostoiminnan yhtiöittäminen.

Asia mikä varmasti kiinnostaa raisiolaisia, on vesimaksujen korotus. Tässäkin asiassa korotuksiin johtaneet päätökset on tehty jo muutama valtuusto sitten. Raisio on aikoinaan päättänyt hankkia vesiosuuksia tietyn määrän arvellun väestönkasvun ja teollisuuden käyttämän vesimäärän perusteella. Väestö ei ole kasvanut ennusteiden mukaan ja suuri vedenkäyttäjä eli Raision Tehtaiden mallastamo on myös lopettanut toimintansa vuosien saatossa.

Kun Turun Seudun Vesi rakensi tekopohjavesisysteemin putkineen, niin Raision osuus yhtiön rakentamiskustannuksista on vesiosuuksien mukainen. Tekopohjavesihankkeen kustannukset kasvoivat aikoinaan kaksinkertaisiksi budjetoituun nähden. Syitä on ollut monia ja yksi niistä oli kuulemma siirtoputkistoon käytettävien metallien hintojen nousu suunnitteluvaiheen ja rakentamisen välillä. Nyt joudutaan nostamaan veden hintaa ja perusmaksuja, jotta saadaan maksettua pääomakuluista kertyvät kustannukset+toimintakustannukset ja lyhennettyä pääomalainoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini