Kertaus maahanmuuttoasioista Raisiossa

Lauantai 4.2.2017 - Mika Koivisto


Turvapaikanhakijoiden eli laittomien siirtolaisten vastaanottoa ei ole Raisiossa saatu loppumaan, mutta joitain toimenpiteitä tulijoiden vähentämiseksi on sentään saatu aikaan.

Aiemmin Raisiossa ei ollut minkäänlaisia rajoitteita vastaanotettavien määrässä ELY-keskuksen kanssa sovitussa sopimuksessa.

Vuonna 2013 sain sopimuksen kaupunginhallitukseen arvioitavaksi uudelleen. Yritin jo silloin saada sopimukseen kunnon rajoituksia mutta muut puolueet eivät olleet silloinkaan valmiita tekemään vaadittavia toimenpiteitä. Tuolloin kirjattiin, että Raisio ottaa vastaan turvapaikanhakijoita 25 kappaletta kolmen vuoden aikana mutta määriin ei lasketa mukaan perheenyhdistämisiä ja ns. itsenäistä muuttoa. Tämä oli siis vain pieni parannus aiempaan mutta kuitenkin tärkeä, koska vuoden 2015 syksyllä maahantulijoiden määrä räjähti kasvuun.

Vuoden 2016 alussa ELY-keskus halusi neuvotella sopimuksen määrät uudelleen. ELY-keskus ehdotti, että määrä olisi 60 henkeä kolmen vuoden aikana ja tuohon määrään ei laskettaisi edelleenkään mukaan perheenyhdistämisiä ja ns. itsenäistä muuttoa. Lisäksi koko määrä olisi voitu osoittaa kuntaan heti ensimmäisenä vuotena.

Tässäkin asiassa lähestyin muita puolueita ennen varsinaista kokousta ja yritin tilastotiedoilla ja laskelmilla osoittaa, että meillä ei ole varaa tällaiseen toimintaan. Yritin ehdottaa hallituksen kokouksessa kovempia rajoituksia määriin, mutta kokouksen aikana käydyssä neuvottelussa kävi ilmi, että kovemmille rajoituksille ei ole kannatusta. Sen takia tein ehdotuksen määrän jakamisesta kolmen vuoden ajalle eli 20 henkeä per vuosi. Lisäksi sain kirjattua esitykseen, että määrään lasketaan mukaan perheenyhdistämiset ja ns. itsenäinen muutto.

Tilanne on siis parempi kuin neljä vuotta sitten. Voin aivan hyvin todeta, että tilanne voisi olla paljon pahempi. Nyt olisi tärkeää, että äänestäjät ymmärtäisivät ja muistaisivat tämän. Ja jotta tilanne saataisiin kunnolla haltuun, täytyy perussuomalaisten kannatuksen olla parempi kuin viime vaaleissa. Jos käy huonosti ja emme saa edes yhtä jäsentä kaupunginhallitukseen, niin nuo kaikki saavutukset tulevat katoamaan ja maahanmuuton määrä Raisioon tulee kasvamaan. Samalla tietysti heikkenee Raision talous, mikä taas johtaa verojen ja maksujen korotuksiin sekä leikkauksiin. Ja kun talous heikkenee tarpeeksi, heikkenee myös Raision itsenäisyys ja liitos Turkuun tulee todennäköisemmäksi.

Kaupunginhallityksessa on yhteensä 11 jäsentä eli yhden jäsenen vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset mutta kova työ ja tosiasioissa pysyminen tuottavat kuitenkin jotain tulosta. Tilastotiedot ja laskelmat ovat sellaisia tosiasioita, että niitä ei voi kumota tunnepohjalta. Ja näitä em. tietoja olen jakanut hallituksen jäsenille aina tilaisuuden tullen selvityksillä/selityksillä höystettynä.

Muista äänestää ja vaikuttaa.

Avainsanat: Maahanmuutto, Raisio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini