Demarien ilmasto-ohjelma tulee kalliiksi

Sunnuntai 17.3.2019 - Mika Koivisto


Nyt voin jo julkaista mielipidekirjotukseni täälläkin, koska muutama lehti/media julkaisi tämän jo jokin aikaa sitten. Jos lehti julkaisee kirjoitukseni, niin en heti julkaise samaa kirjoitusta omilla sivuillani, koska on mielestäni reilua, että kirjoitus on luettavissa lehdissä, jotka sen julkaisevat. 

Demarit ovat muiden puolueiden (pois lukien perussuomalaiset) ohella laittamassa suomalaisia maksumiehiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa, vaikka Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on noin yksi promille. Suomen päästöt ovat noin 56 miljoonaa tonnia vuodessa ja esimerkiksi Intiassa päästöt kasvavat vuodessa yli kaksi kertaa koko Suomen päästöjen verran.

Sosiaalidemokraatit selittävät, että tuloerot ja eriarvoisuus ei saa kasvaa ja jokainen osallistuisi ilmastonmuutosveroihin maksukykynsä mukaan. Valitettavasti asia ei mene heidän kertomallaan tavalla. Jos energiaveroja korotetaan liikenteen ja asumisen osalta, ovat nuo verot luonteeltaan tasaveroja ja ne iskevät pahimmin kaikkein pienituloisimpiin. Samalla nuo verot nostavat kaikkien muiden tuotteiden, kuten ruoan hintoja.

On laskettu, että pelkästään Pariisin ilmastosopimuksen kustannukset Suomelle ovat 4-8 miljardia vuodessa. Tuo tarkoittaa keskituloiselle veronmaksajalle 200-300 euroa kuukaudessa lisää maksettavaa. Joulukuussa kahdeksan puoluetta julkisti tavoitteena kiristää Suomen velvoitteita Pariisin sopimusta enemmän. Demarit tekivät vielä oman irtiottonsa ja haluavat tuotakin enemmän kiristyksiä Suomen velvoitteisiin eli vieläkin enemmän kustannuksia veronmaksajille.

Olen useaan otteeseen kysynyt mm. sosiaalidemokraattien ehdokkailta miten sdp:n ilmasto-ohjelma vaikuttaa kansalaisten elinkustannuksiin. Vastausta en ole saanut yhteenkään kysymykseen. Kai demareilla sentään joku arvio asiasta on vai lonkaltako sdp:n puoluehallitus näitä ohjelmiaan syytää ihmisten ilmoille?

Perussuomalaiset ajavat sellaista ilmastopolitiikkaa, missä suomalainen veronmaksaja ja teollisuus eivät joudu kohtuuttomien tavoitteiden ja velvoitteiden maksumiehiksi. On tärkeää suojella ilmastoa, mutta rajoitukset pitäisi ensisijaisesti tehdä niissä maissa, missä pienetkin toimenpiteet tuottaisivat suuret hyödyt koko maapallon kannalta.

Avainsanat: ilmastonmuutos, mika koivisto, lihavero, sdp, demarit, Antti Rinne, ilmastovero


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini