Ensimmäinen vuosi takana

Lauantai 4.1.2014 - Mika Koivisto


Ensimmäinen vuosi takana politiikassa. Uutta asiaa tuli roppakaupalla, osa kiinnostavaa ja osa ei. Suurin osa hommista on onneksi maalaisjärjellä hoidettavissa ja sen takia toivon uutta porukkaa mukaan toimintaan. Melkein voisi sanoa, että mitä vähemmän kokemusta politiikasta, sitä parempi. Tuonne ei kaivata enää yhtään ihmisiä, jotka ovat marinoituneet noissa liemissä vuosia.

Tavoitteet eivät aivan täyttyneet mutta ehkä tuli asetettua liian kovat rajat puolueen resursseihin nähden. Toisaalta vasta yksi vuosi takana ja kolme edessä, joten vielä tässä ehtii.
Verotuksen pitäminen edes aiemmassa tasossa epäonnistui ja siitä olen pettynyt. Olimme kuitenkin alemman veroprosentin kannalla mutta valitettavasti jäimme Kokoomuksen kanssa vähemmistöön valtuustossa. Vakituisten asuntojen kiinteistöveroa en olisi korottanut ollenkaan mutta siinä jäin yksin vähemmistöön hallituksessa. Tällaisissa esityksissä huomaa, että kyllä tuonne hallitukseen ainakin kaksi perussuomalaista tarvittaisiin, jotta esitykset menisivät edes äänestykseen saakka. No, kolmen vuoden päästä meitä on siellä vähintään kaksi ja toivottavasti vasemmisto on silloin kokonaan ulkona.
Tärkeimpänä tavoitteena on ollut maahanmuuton nostaminen keskusteluun ja varsinkin tuoda esiin humanitaarisen maahanmuuton järjettömyys ja kustannukset. Tässä on mielestäni onnistuttu suht hyvin tai ehkä jopa erinomaisesti, jos verrataan tilannetta siihen että asiasta ei puhuttu aiemmin ollenkaan. Nyt on ollut puheenvuoroja melkein enemmän kuin tarpeeksi, kun tämä maahanmuuton kuluerä on ollut keskusteluissa ja päätöksissä.
En saanut lopetettua humanitaarista maahanmuuttoa Raisioon, enkä saanut rajoitettua määrää sellaiseksi, minkä tämänhetkinen talous sallisi mutta sain sentään jonkinlaisen klausuulin vastaanotettavien määrän vähentämisestä aikaan.

Nyt täytyy seurata virkamiesten toimia maahanmuuton suhteen ja valvoa, että hallituksen esittämiä ja tarkoittamia määriä noudatetaan kun humanitaarisia maahanmuuttajia otetaan vastaan. Täällä on mielestäni ollut tapana hiukan tulkita noita asioita oman maailmankatsomuksen mukaan ja siitä on seurannut tilanne, että ota yksi ja maksa kymmenen. Eli lukuja ja termejä on kierretty selittelemällä moninkertaisia määriä perheenyhdistämisillä etc. Mutta kuten Ronald Reagan aikoinaan hyvin totesi:"Trust, but verify." Luota, mutta varmista. Ja ellei todellisuus vastaa sovittua, niin sitten virkamiehet ja ELY-keskus vaan vastaamaan Raisioon suunnatusta kansainvaelluksesta.

Aihe on alkanut jo minuakin hieman kyllästyttämään, koska kamppailu tuntuu taistelulta tuulimyllyjä vastaan. Onneksi heikkoina hetkinä olen saanut palautetta, että jos minä en tuota hommaa tuolla hoida, niin sitten sitä ei hoida kukaan ja sama vanha meno jatkuu. Siispä emme tao miekkoja auroiksi, vaan loputkin aurat miekoiksi ja hakkaamme päälle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini