Olkoon niin, jos se on Raision parhaaksi

Keskiviikko 3.9.2014 - Mika Koivisto


Paljon on taas virrannut vettä Raisionjoessa sitten viime kirjoituksen. On ollut puolueen jäsenäänestystä kansanedustajaehdokkaista ja näissä karkeloissa Raisio jäi ilman ehdokasta pienempien kuntien saadessa asettaa kaksikin ehdokasta. Näemmä Kokoomuksellakaan ei Raisiossa ole ehdokasta, joten demariehdokas kiittää varmasti kumpaakin puoluetta pienestä lisätuesta.

Kuntapoliittisella rintamalla jatkuu sama meno, mikä oli vallalla jo koko kevään. Kuntaselvitystä ja sote-sotkua siis pukkaa talouden surkeaa tilaa unohtamatta.

Maan hallituspuolueet jatkavat samalla linjalla eli sekoilevat jo neljättä vuotta putkeen ja sitten me luottamushenkilöt yritämme amatööreinä ottaa selkoa kulloisestakin tilanteesta. Tällä hetkellähän Raision pitäisi selvittää kuntajakoa Ruskon, Nousiaisten, Mynämäen ja Vehmaan kanssa. No, jokainen voi päissään miettiä, että paljonko tuollaisessa yhteiskuntarakenteessa on järkeä ja minne ne palvelut sitten keskittyisivät jos tuollainen luodaan. Mutta kuten otsikossa kirjoitin eli olkoon niin, jos se on Raision parhaaksi.

Sote-sotkutkin jatkuvat ja mikäli olen edes jotain ymmärtänyt, niin tämäkään asia ei ole kai kenellekään muulle selvää kuin maan hallituksen ministereille. No, siellähän istuvatkin maamme terävimmät huippuosaajat, joten ei muuta kuin kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja pelätään pahinta.

Kunnan talouspuolella mennään edelleenkin aika ohuella marginaalilla ja nähtäväksi jää kummalle puolelle tulos kirjataan. Talousarviota laadittaessa varmasti nousee taas esiin vanha kunnon veroprosentin korottaminen. Henkilökohtaisesti vastustan verotuksen korottamista enää yhtään piirua. Olen tosin vastustanut korotuksia jo vuosia mutta eipä se ole paljoakaan auttanut tai muuttanut tilannetta. No, ehkä tälle vuodelle meidän ryhmän vastustus suurempaa korotusta vastaan hidasti verenimijöiden toimintaa. Olen kai sanonut jo aiemminkin, että jos talouden laittaminen kuntoon verotusta kiristämällä parantaisi kilpailukykyä yms, olisimme jo maailman ykkösiä ja talous kävisi laakerit punaisena pyörien ylikierroksilla. Vaan kun asia ei ole näin. Se on päinvastoin. Tätäkään ei ihmelapsista koottu maan hallitus pysty ymmärtämään ja kansalaisten ostovoiman leikkaaminen jatkuu. Tässä eräskin vihreiden turkulainen ministeri on kyllä kunnostautunut ja taas tuli tuon porukan puoluekokouksen jälkeen hienoja ehdotuksia uusista veroista ja vanhojen verojen korotuksista. Minä henkilökohtaisesti en jaksa enää lukea vihreiden juttuja ja ehdotuksia kuin aivan huumorimielessä vanhan kunnon Pahkasika-lehden hengessä.

Sitten hieman asiasta, jota pohdittiin kaupunginhallituksessa keväällä.

Ehdotin 10.3.2014 kaupunginhallituksessa, että emme lähetä Raisiosta edustajaa Kingiseppin kaupungin vuosijuhlaan Venäjän kansainvälisiä lakeja rikkovan ulkopolitiikan ja Krimin tilanteen takia. Ehdotusta ei tietenkään kannatettu, koska eihän perussuomalainen voi olla oikeassa ja jos on, niin ei sitä ainakaan silloin voi kannattaa. No, Ukrainan tilannehan eskaloitui tuosta vielä hieman ja lopputuloksesta ei olla vieläkään selvillä.

Osallistuminen juhlaan myös kuivui kokoon vähin äänin. Ensin osallistumisensa perui luottamushenkilö ja sitten kai järki voitti, eikä pakotettu viranhaltijaakaan osallistumaan tilaisuuteen.

Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen eli Pohjois-Atlantin Puolustusliittoon, joka tunnetaan myös nimellä NATO. Suomessahan tuota puolustusliittoa on demonisoitu jo vuosikymmeniä ja yleensä kommenteilla&perusteilla, joilla ei ole minkäänlaista totuuspohjaa. Ehkä ne äänekkäimmät ja typerimmät kommentit ovat tulleet tahoilta, jotka aikoinaan kutsuivat Varsovan Liiton ohjuksia rauhanohjuksiksi yms.

Teräksenkova fakta on kuitenkin se, että yksin emme selviä mahdollisen suuremman konfliktin syttyessä. Emme ole yksin selvinneet tähän mennessä, emmekä selviä. Ilman Saksan apua Toisessa Maailmansodassa kohtalomme olisi ollut samankaltainen kuin sodan jälkeen miehitettyjen maiden Itä-Euroopassa.

Vaikka olen suhtautunut Natoon myönteisesti jo 80-luvulta lähtien, en kuitenkaan varauksetta kannata liittymistä puolustusliittoon. Jaan samat huolet asian suhteen kuin puolustusvoimain evp komentaja Gustav Hägglund. Natoon liittyminen saattaisi aiheuttaa poliitikoissa tunteen, että nyt ei tarvitse enää itse tehdä mitään, koska Yhdysvallat hoitaa homman. Vaarana siis olisi oman itsenäisen puolustuksen alasajo ja siirtyminen pieneen ammattilaisten hoitamaan korkeintaan kriisinhallintaan pystyvään joukkoon. Jos joskus liitymme tuohon puolustusliittoon, niin meidän täytyy pitää huolta kyvystämme puolustaa maata omilla joukoilla muilta saatuun materiaaliapuun tukeutuen.

Avainsanat: Raisio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini