Valtuuston päätös Kerttulakodista

Tiistai 9.12.2014 - Mika Koivisto


Valtuusto päätti eilen, 8.12, Kerttulakodin lakkauttamisesta. Perussuomalaisten ryhmä yhtä lukuun ottamatta oli myös esityksen takana. Olimme varautuneet esittämään asian uudelleen valmistelua liittyen intervalli- ja päivätoiminnan jatkumiseen nykyisissä tiloissa. Ryhmien välisissä neuvotteluissa asiaan löytyi ratkaisu ja päätimme tukea syntynyttä päätöstä.

Päätökseen lisättiin ponsi, jossa sosiaali- ja terveyspalveluiden lautakunta etsii ratkaisun intervalli- ja päivätoiminnan järjestämiseksi siten, että toiminta jatkuu yhtä laadukkaana kuin nykyisinkin. Sain näistä toiminnoista tietoa meidän ryhmämme jäseneltä, joka vaikuttaa ko. lautakunnassa ja tietää haasteista, jotka liittyvät muistisairaiden hoitoon.

Keskusteluissa ryhmämme jäsenten kanssa vahvistui käsitys, että nyt esitetty ratkaisu oli oikea. Esitin mm. seuraavan kysymyksen sote-lautakunnan jäsenelle: ”Kumpi ratkaisu on parempi asukkaille, nykyinen Kerttulakoti vai sijoitukset uusiin palvelutaloihin?” Vastaus oli selkeä eli parempi vaihtoehto on sijoittaa asukkaat uusiin yksiköihin. Tämä vastaus varmisti kantani. Lisäksi ratkaisulla säästetään rahaa ja voidaan mahdollisesti välttää lomautukset kaupungissa.

Avainsanat: Valtuusto, Kerttulakoti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini