Raision vihreät muistavat asioita väärin

Keskiviikko 15.2.2017 - Mika Koivisto

Raision perussuomalaiset haluavat oikaista vihreiden mielipidekirjoituksessa esiintyvän väitteen, missä Raision vihreät ovat ottaneet kunnian intervalli- ja päivätoiminnan säilymisestä Kerttulakodissa.
Heidän mielipidekirjoituksessaan sanotaan:"Vihreiden kriittisen puheenvuoron jälkeen valtuusto ei hyväksynyt kaiken toiminnan lakkauttamista Kerttulan vanhainkodista. Päivätoiminta sai jäädä Kerttulaan, mutta valitettavasti intervallihoito siirrettiin sairalaan."

Intervalli- ja päivätoiminnan säilyttäminen Kerttulakodissa oli alunperin Leila Myllyojan(ps) ajatus ja hän oli tuota näkemystä puolustanut sote-lautakunnassa. Omassa valtuustoryhmän kokouksessamme päätimme valmistautua pyytämään Kerttulakodin asiaa uuteen valmisteluun ja tämän takia pyysin valtuustoryhmien puheenjohtajien kokouksessa kirjallisesti ensimmäistä puheenvuoroa asian käsittelyssä.

Asiasta keskusteltiin valtuustossa ja neuvottelutauon aikana asiasta päästiin yhteisymmärrykseen, joten meidän esitystä asian uudelleen valmistelusta ei tarvinnut esittää. Päätökseen lisättiin ponsiehdotus, joka oli yhteneväinen meidän esityksen kanssa.

Vanha kirjoitus valtuuston kokouksesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, vihreät, perussuomalaiset, Kerttulakoti, intervalli- ja päivätoiminta

Valtuuston päätös Kerttulakodista

Tiistai 9.12.2014 - Mika Koivisto

Valtuusto päätti eilen, 8.12, Kerttulakodin lakkauttamisesta. Perussuomalaisten ryhmä yhtä lukuun ottamatta oli myös esityksen takana. Olimme varautuneet esittämään asian uudelleen valmistelua liittyen intervalli- ja päivätoiminnan jatkumiseen nykyisissä tiloissa. Ryhmien välisissä neuvotteluissa asiaan löytyi ratkaisu ja päätimme tukea syntynyttä päätöstä.

Päätökseen lisättiin ponsi, jossa sosiaali- ja terveyspalveluiden lautakunta etsii ratkaisun intervalli- ja päivätoiminnan järjestämiseksi siten, että toiminta jatkuu yhtä laadukkaana kuin nykyisinkin. Sain näistä toiminnoista tietoa meidän ryhmämme jäseneltä, joka vaikuttaa ko. lautakunnassa ja tietää haasteista, jotka liittyvät muistisairaiden hoitoon.

Keskusteluissa ryhmämme jäsenten kanssa vahvistui käsitys, että nyt esitetty ratkaisu oli oikea. Esitin mm. seuraavan kysymyksen sote-lautakunnan jäsenelle: ”Kumpi ratkaisu on parempi asukkaille, nykyinen Kerttulakoti vai sijoitukset uusiin palvelutaloihin?” Vastaus oli selkeä eli parempi vaihtoehto on sijoittaa asukkaat uusiin yksiköihin. Tämä vastaus varmisti kantani. Lisäksi ratkaisulla säästetään rahaa ja voidaan mahdollisesti välttää lomautukset kaupungissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtuusto, Kerttulakoti