Raha-automaattiyhdistys leikkaa avustuksia tärkeiltä toimijoilta

Tiistai 10.2.2015 - Mika Koivisto


Raha-automaattiyhdistys (RAY) leikkaa avustuksiaan Aivoliiton kommunikaatiokeskukselta 160 000 euroa sosiaali- ja terveysministeriön tukiessa päätöstä. Samalla leikataan näkövammaisten käsityötoiminnassa operoivalta Sokevalta 774 000 euroa. Molemmat leikkaukset aiheuttavat toiminnan loppumisen. Näin vastuullisesti toimii monopoliaseman suojassa toimiva yhdistys poliitikkojen suosiollisella avustuksella. Asiasta uutisoi Turun Sanomat 7.2.2015.

Onko kyseessä poliittinen ohjaus avustaa entistä enemmän maahanmuuton ja monikulttuurisuuden parissa toimivia yhdistyksiä ja järjestöjä? Ainakin uusissa avustuslinjauksissa on kerrottu seuraavaa: ”Eri väestöryhmien yhteis- kuntaan integroituminen ja vähemmistöjen aseman vahvistaminen.” ja ”RAY tukee toimintoja ja kehittämishankkeita, joiden tavoitteena on edistää ihmisten työelämävalmiuksia sekä mahdollisuuksia osallistua työelämään. Avustukset suunnataan toimintoihin, joiden kohderyhminä ovat ensisijaisesti osatyökykyiset, vailla työelämäkokemusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat.”

Avustustietokantaa selaamalla, linkki, löytää miljoonien edestä myönnettyjä tukieuroja jollain tavalla maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyen. Lisäksi on paljon järjestöjä ja kohteita, missä avustusten käyttötarkoitus on niin ympäripyöreästi kerrottu, että se voi olla mitä tahansa. Listat ovat sen verran pitkiä, että en laskenut summia pintapuolista silmäilyä enempää. Laskekoon ken viitsii.

Nämäkin menot ovat kustannuksia, joita nykyinen maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa. Järjestöt ja yhdistykset ovat keksineet taikasanat avustushakemuksiinsa ja RAY kaataa entistä enemmän rahaa monikulttuurin pohjattomaan kaivoon oikeasti tärkeiden yhteiskunnallisten hankkeiden ja järjestöjen kustannuksella.

Avainsanat: RAY, Sokeva, Hanna Tainio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini