Valtuusto 7.9.

Maanantai 7.9.2015 klo 19:24 - Mika Koivisto


Raision valtuuston kokouksessa 7. syyskuuta vihreiden valtuutettu teki aloitteen vastaanottokeskuksen hätämajoitustiloista. Aloitteella tuskin oli muuta merkitystä kuin kiillottaa omaa kilpeä ja saada esiintymisaikaa televisioidussa kokouksessa.
Ennen kokousta samasta asiasta keskusteltiin ja vihreiden valtuutetulle on todettu, että Raision kaupungilla ei ole sopivia tiloja hätämajoituskäyttöön. Tämä ei tietenkään riittänyt, vaan vihreille tyypilliseen tapaan asiaa on vatvottava loputtomasti samalla tuhkaa päälle ripottaen.

Huolestuttavaa oli, että aloitteen allekirjoitti 19 muuta valtuutettua. Todennäköisesti koko vasemmisto ja ainakin osa demareista mutta myös osa kokoomuslaisista ja luultavasti koko keskustan valtuustoryhmä. No, nimet varmistuu, kun pöytäkirja on valmis.

Kustannusvaikutuksista ei aloitteessa ollut mainintaa mutta kokouksen jälkeen kysellessä asiasta vastaus oli hyvin tyypillinen ”Valtio maksaa”. Suomennettuna ja auki kirjoitettuna tuo tarkoittaa, että me kaikki maksamme.

Tarkoituksena oli tehdä oma aloite kunnallisen kansanäänestyksen selvittämisestä, jos vastaanottokeskusta aletaan paikkakunnalle puuhata. En nähnyt aloitetta tarpeellisena ainakaan tässä tilanteessa, koska tiloja kaupungilla ei ole tuohon tarkoitukseen. Lisäksi maahanmuuttoviraston iltapäivällä tekemä päätös tarkoittaa sitä, että jos yksityisellä toimijalla on tilat esittää, ei kunnalta kysytä enää yhtään mitään.

Onneksi mikä tahansa tila ei käy tarkoitukseen, vaan kiinteistön pitäisi olla asumiskäyttöön tarkoitettu. Paloturvallisuus sanelee ainakin suurimman mahdollisen kapasiteetin, ja palotarkastajat kutsutaan kyllä paikalle, jos jotain hullunkurisia ideoita esitetään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini