Maahanmuuttovirasto vähät välittää demokratiasta

Perjantai 4.9.2015


Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen uhkailee kuntia. Hänen mukaansa vastaanottokeskuksista demokraattisesti äänestäneet ja kieltäytyneet kunnat tullaan jyräämään. Demokratia on hänen mielestään johtanut vaikeaan tilanteeseen. Yhteistyökin tarkoittanee maahanmuuttoviraston mielestä sitä, että kunnat nielevät kaiken mitä tuo taho tunkee kurkusta alas.

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/812572/Maahanmuuttovirasto+jyraa+jatkossa+vastustavat+kunnat

Tällainen kunnallisen päätöksenteon ylikäveleminen yhden viraston taholta on ennenkuulumatonta ja tuollaisesta toiminnasta ei hyvää seuraa. Tuollainen toiminta oli ehkä hyväksyttävää ns. kansandemokratioissa mutta länsimaiseen demokratiaan tuollainen käytös ei kuulu. Toiminnasta voi seurata äänestysinnon laskua entisestäänkin ja osa voi jopa ryhtyä toimimaan ei-demokraattisin keinoin.

Vastaanottokeskuksien perustamisen on kerrottu hyödyttävän kuntien taloutta mutta tosiasiassa toimintaan tarvittava raha tulee veronmaksajilta tai otetaan velaksi ulkomailta. Yhden turvapaikanhakijan kustannukseksi keskuksessa on arvioitu 15000 euroa vuodessa. Tuokin luku on todennäköisesti alakanttiin.

Nykyisillä tulijoiden määrillä (30000-50000) meillä tulee toiminnan pyörittämiseen menemään yli puoli miljardia euroa ( 500 000 000e) vuodessa. Tuollaista rahaa ei tällä hetkellä ole olemassa, vaan raha lainataan muualta. Lisäksi leikataan palveluita mm. lapsilta ja vanhuksilta.

Täytyy myös ymmärtää, että vastaanottokeskukset eivät ole pysyviä loppusijoituspaikkoja, vaan asukkaat tullaan keskuksista sijoittamaan kuntiin. Tällöin kustannukset ovat ihan jotain muuta kuin 15000 euroa vuodessa. Jokaiselle pitää löytää asunto ja kalustaa se. Lisäksi tulee koulunkäynnit ja kurssit, mitkä täytyy järjestää erityisopetuksena avustajineen ja tulkkeineen. Terveydenhuolto tulee luonnollisesti myös järjestää tulijoille. Kaikki tämä maksaa paljon rahaa tilanteessa, jossa kunnat ovat jo muutenkin ahtaalla. Taas joku voi todeta, että ”valtio maksaa”. Valtio olemme me. Ja valtiokin korvaa kustannukset vain kolmen vuoden ajan kunnalle. Tämän jälkeen kustannukset tulevat täysimääräisinä kuntalaisten maksettaviksi ja seuraukset näkyvät korotettuina kunnallisveroina.

Pauli Vahtera on taas kerran hyvin purkanut asiaa omassa blogissaan:

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/09/04/kansainvaellukset-tuhoavat-tuntemamme-euroopan/


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini