Kesätauko

Perjantai 7.7.2017


Puoluekokouksesta leimahtanut kapina puolueessa on ohi, tai ainakin suurimmaksi osin kukistettu. Puolueen kenttäväki on uuden valitun johdon takana ja paikallistasoilla toiminta jatkuu normaalisti.

Raisiossa valtuustoryhmä ja paikallisyhdistyksen hallitus ovat ilmoittaneet, että uudella johdolla on täysi tuki ja suunta on eteenpäin.

Aivan ilman ongelmia ei Varsinais-Suomessa selvitty perussuomalaisten piirin tasolla. Puheenjohtaja jätti valitettavasti paikkansa kesken kauden, joten uuden puheenjohtajan valinta on edessä syksyllä.

Uusi valtuusto aloitti kesäkuun alussa ja valtuusto valitsi lautakuntiin, kaupunginhallitukseen ja muihin paikkoihin uudet edustajat.
Valtuusto jäi kesätauolle 19.6. kokouksen jälkeen ja kokoontuu seuraavaksi elokuun lopulla valtuustoseminaariin. Kaupunginhallitus kokoontui vielä juhannuksen jälkeen ja jäi tauolle.

Syksyn alussa alkaa valtuuston varsinainen työ ja talousarvioon valmistautuminen. Sote- ja maakuntauudistuksesta on tullut uutta tietoa ja asiat siirtyvät hieman eteenpäin. Maakuntavaalitkin siirtyivät monella kuukaudella ja ovat tämänhetkisen tiedon mukaan vasta ensi vuoden loppupuolella.

Huolestuttavia uutisia kuuluu Italiasta liittyen Välimeren laittomasti ylittäviin elintasosiirtolaisiin. Ns. avustusjärjestöt hakevat Libyan rannikolta laittomia siirtolaisia tuhansittain per viikko ja kuljettavat heidät Italiaan.

Italiaan on tullut tänä vuonna jo melkein 100 000 laitonta siirtolaista Välimeren yli ja EU ei ole halukas ja/tai kykenevä ratkaisemaan ongelmaa. Ainoana ratkaisuna esitetään edelleen samaa kuin aiemminkin eli tulijoiden jakamista pitkin Eurooppaa. Tuohan ei ole mikään ratkaisu, vaan ongelman laajentamista, koska tulijoita on vähintään miljoonia.

Syksyksi saattaakin olla meille odotettavissa samanlainen tulijoiden vyöry kuin vuonna 2015. Sisäministeri Risikko ja hallitus tuskin ovat varautuneet tälläkään kertaa sen paremmin kuin viimeksikään. Tuleehan Suomeen edelleen melkein kaksinkertainen määrä laittomia tulijoita kuin ennen nykyistä kriisiä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini