Perussuomalaiset ja kansa samaa mieltä asumisen lisäkustannuksista

Lauantai 23.2.2019 - Mika Koivisto


Perussuomalaisten tilaama ilmastokysely kertoo suomalaisten mielipiteen asumisen lisäkustannuksista

Perussuomalaisten puolueohjelma julkistettiin perjantaina ja samaan aikaan julkistettiin myös maahanmuuttopoliittinen ohjelma ja kyselytutkimuksen tulos suomaisten innokkuudesta osallistua ilmastotalkoisiin. 
Kyselytutkimus tästä. Puolueohjelma tästä. Maahanmuutto-ohjelma tästä.

Ohjelmia lukiessa voi ilolla todeta, että samoja ajatuksia on tullut itsekin viljeltyä jo vuosikaudet. Ohjelmien sanoma ja aiheet osuvat hyvin yksiin omien vaaliteemojen kanssa.
Aiheet ovat selkeitä ja koskettavat jokaisen kansalaisen elämää konkreettisesti joka päivä. Jos esimerkiksi nostetaan polttoaineiden verotusta, se näkyy kukkarossa, koska liikkuminen ja asuminen kallistuvat välittömästi. Samoin kallistuvat myös elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden hinnat, koska verotus nostaa kuljetusten ja tuotantotilojen kustannuksia.

Asiat ovat helposti selitettävissä ihmisille, jos he vain jaksavat kuunnella.

Ihmisten on helppoa kertoa katukyselyissä ja vastaavissa, että tietysti ollaan valmiita leikkaamaan päästöjä liikkumisesta ja asumisesta, koska kyselyissä halutaan omasta toiminnasta hieman kiillotettu kuva. Jos samassa kyselyssä kerrottaisiin, että jos toteutamme tämän ja tuon, niin elämisen kustannukset nousevat esimerkiksi sata euroa kuukaudessa. Vieläkö olet sitä mieltä, että leikataan päästöjä hinnalla millä hyvänsä?

Perussuomalaisten teettämässä kyselyssä noin kolme neljästä kyselyyn vastanneista eli sitä mieltä, että eivät ole valmiita osallistumaan ns. ilmastotalkoisiin kuin korkeintaan sadalla eurolla vuodessa. Enemmistö vastanneista oli sitä mieltä, että voisivat osallistua talkoisiin korkeintaan kymmenellä eurolla vuodessa.

Kysely_ilmastotalkoot2.png

Kun asioista on vuosikaudet keskustellut kaveripiirissä ja muuallakin, niin voi todeta suurimman osan olevan samaa mieltä kuin mitä Perussuomalaiset ohjelmissaan ajavat. Nämä ihmisten tavalliset maalaisjärkiset ajatukset tulisi nyt saatua realisoitumaan meidän äänestämiseen.


Perussuomalaiset eivät lupaa kuuta taivaalta mutta lupaamme tehdä parhaamme suomalaisten eteen. Meitä eivät ohjaa ismit tai ideologiat, vaan punnitsemme asioita monelta kantilta ja teemme päätökset kansallisen edun nimissä.

Avainsanat: Perussuomalaiset, vaalit, puolueohjelma, ilmastotalkoot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini