Kiitos taas kerran äänestäjille

Tiistai 15.6.2021 - Mika Koivisto

Kiitos äänestäjille kuntavaalien kovasta tuloksesta. Tulos oli hyvä allekirjoittaneelle ja puolueelle, vaikka Rannikkoseudun vaali-illan aikaisessa haastattelussa ehdin jo harmittelemaan puolueen ennakkoäänien määrää. Tuossahan oli virhe ja taas oli jotain hämminkiä äänien laskennassa.

Ps sai Raisiossa 17,5 % ennakkoäänistä ja vaalipäivänä 20,6 % ja kokonaiskannatus oli 18,7 prosenttia. Tämä on hyvä tulos. Paikkamäärä tuplaantui neljästä kahdeksaan, vaikkakin odotettiin jopa parempaa tulosta.

Raision valtuuston kokoonpano muuttui jo toisen kerran historiassa ns. oikeistopainotteiseksi, jos puolueiden mukaan katsotaan tilannetta. Tämä on todennäköisesti taloudenpidon kannalta hyvä asia. Verojen korottamista tullaan välttämään viimeiseen saakka ja pyritään siihen, että saamme kiinteistö- ja kuntaveroja laskettua.

Kiitos myös kaikille ehdokkaillemme. Jokainen on ollut mukana tekemässä tätä tulosta ja aina äänet eivät korreloi tekemisen määrän kanssa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, perussuomalaiset, Raisio

Perussuomalainen ratkaisu ilmastonmuutosasiaan

Perjantai 12.4.2019 - Mika Koivisto

Vanha kirjoitus sdp:n ja muiden puolueiden ilmasto-ohjelmista mutta kirjoitukseen on kirjoitettu vastine ja siihen sitten vastattu.

Tuossa tuo alkuperäinen kirjoitus. Linkki.

Ja U.K. Suomisen vastine edelliseen kirjoitukseen. Linkki.

Oma vastine (alla) edelliseen julkaistiin Turkulaisessa 10.4. Siitä ei ole lehden verkkosivuilla julkaistua kirjoitusta mutta se oli lehdessä ja siten myös näköislehdessä. Linkki 10.4. Turkulaiseen.

Perussuomalainen ratkaisu

U.K. Suominen kysyy Turkulaisen (3.4.) mielipidekirjoituksessa, että mihin perustuu väitteeni demareiden ja muiden puolueiden ilmasto-ohjelmien köyhdyttävästä vaikutuksesta.

Väite perustuu siihen, että muiden puolueiden ilmastotoimet perustuvat verotuksen kiristämiseen ja kieltoihin. Kansalaisten lisäverottaminen vie ihmisiltä tuloja, joten se köyhdyttää suomalaisia ja laskee elintasoa.

Perussuomalaisten mielestä myös muiden maiden tulee leikata hiilidioksidipäästöjä ja rajoittaa mm. raskasmetallipäästöjään. Suomelle on osoitettu liian tiukat vähennystavoitteet, vaikka olemme yksi maailman eniten päästöjä leikanneita maita. Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että jos asia on tärkeä, niin silloin päästövähennysten täytyy kohdella kaikkia maita samalla tavalla.

Perussuomalaisten ilmastopolitiikka, ja muukin politiikka, saattaa näyttää samanlaiselta kuin presidentti Trumpin politiikka ja ei ehkä sattumalta. Mekin ajamme sellaista politiikkaa, missä oman kansan etu tulee ensin ja on pohjana kaikelle päätöksenteolle.

Tuulivoimatuesta sen verran, että jokaisen taloutta ymmärtävän ihmisen pitäisi vastustaa tuulivoiman tuotannolle maksettavaa tukea. Seuraavan kymmenen vuoden aikana valtio eli veronmaksajat maksavat syöttötariffitukea noin 3 miljardia euroa sijoittajille. Tuollekin rahalle olisi varmasti ollut parempaa käyttöä vaikka vanhustenhoivassa tai terveyspalveluissa yleensä.

Lentovero Suomessa ei ratkaise mitään mutta aiheuttaisi vahinkoa suomalaisille yrityksille. Ei olisi kovin viisasta laittaa esimerkiksi Finnairia ahtaalle uudella verolla, kun samaan aikaan ulkomaiset kilpailijat voisivat tuottaa saman palvelun halvemmalla.

Kierrättäminen ja yksityisautoilun vähentäminen saattavat kuulostaa hienoilta ideoilta mutta niiden merkitys on olematonta ja em. toimet ovat lähinnä puuhastelua kokonaistilanteen kannalta. Toki ihmiset voivat kierrättää ja tehdä muutakin, jos siitä tulee heille parempi mieli.

Perussuomalaiset kannattavat tutkimukseen ja kehitykseen panostusta ja sitä kautta syntyviä tehokkaampia ja puhtaampia energiaratkaisuja. Ilmastoasioissa on syytä edetä pienin askelin ja suhteellisuudentaju säilyttäen, koska ei ole teollisuuden tai suomalaisten etu, että toimivia laitoksia ja/tai laitteita poistetaan käytöstä hätiköiden ja suurin kustannuksin.

Mika Koivisto (ps), kansanedustajaehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, Mika Koivisto, ilmastonmuutos

Orpo haluaa korottaa sähköveroa yli 7 %

Perjantai 5.4.2019 - Mika Koivisto

Iltalehdessä on listattu joitain menoja ja tuloja eli veronkorotuksia, mitä puolueet ovat vaalilupauksissaan maininneet. Linkki.

Demareilla ja vihreillä on tietysti mukana rahan kaataminen kuuluisaan Kankkulan kaivoon eli kehitysyhteistyörahoituksen nosto 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.
SDP ja vihreät ovat puheistaan huolimatta valmiita myös korottamaan polttoaineiden verotusta ja lisäämään heidän määrittelemiään haittaveroja kaikelle kansalle. Edellä mainittu tarkoittaa suomeksi asumisen, liikkumisen ja elinkustannusten rivakkaa nousua.

Kokoomus on selkeästi ilmoittanut, että puolue tulee korottamaan asumiskustannuksia lämmityspolttoaineiden verotuksen kiristämisellä ja nostamalla sähköveroa. Myös tavallisen kansan käyttämien autojen ajoneuvoveroa kokoomus on valmis korottamaan ja alentamaan kalliiden sähköautojen autoveroa. Kansa laitettaisiin maksamaan hyvätuloisten autoveron poisto.

Sähköveron korotus ensimmäisessä veroluokassa on todella härski teko. Orpo on vaalitenteissä puhunut siirtomaksujen kohtuuttomuudesta mutta on nyt kuitenkin itse valmis korottamaan jo korkeita maksuja yli 7 %.
Lämmityspolttoaineiden korotusprosenttia Orpo ei ole kertonut mutta tuotto on laskettu suuremmaksi kuin sähköveron korotuksesta saatava tuotto, joten ainakin samansuuruinen korotus on tulossa lämmityspolttoaineisiin kuin sähköveroonkin.

Kun lukee uutisia ja katsoo vaalitenttejä, tuntuu kuin muiden puolueiden johto olisi menettänyt sen vähänkin suhteellisuudentajun mitä heillä on mahdollisesti ollut.
Ilmastohysteria ja paniikki on melkein käsin kosketeltavaa ja puheenjohtajat selittelevät ääni väristen kuinka Suomi pysäyttää ilmaston muuttumisen neljän miljardin vuoden muutoksen jälkeen kuin seinään. Siihen ei vaadita kuin se, että koko maa laitetaan polvilleen ja kansalaiset verotetaan kuiviin viimeistä senttiä myöten.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Orpo, sähkövero, sähkön hinta, kokoomus, perussuomalaiset

Muutama ehdokaslistaus

Lauantai 30.3.2019 - Mika Koivisto

Pari linkkiä erilaisiin ehdokaslistauksiin.

Reserviläisliiton suosittelemat ehdokkaat. Olen listalla Varsinais-Suomesta ja Raision Reserviläiset ry:n jäsen. 
Linkki

Firearms Unitedin ehdokaslistaus. Sijoituin Varsinais-Suomen ehdokkaista parhaiten tuolla listalla.
Jos olet ammunnan harrastaja, metsästäjä, ampumaurheilija tai reserviläinen, niin olen ehdokkaasi.
Linkki

Ilmastofoorumi:
Linkki

Ja tuossa perussuomalaisten vaalisivu:
Linkki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Firearms United, Ilmastofoorumi, Reserviläiset, Mika Koivisto, 89, perussuomalaiset

Perussuomalaiset eivät kannata tienkäyttömaksuja

Perjantai 29.3.2019 - Mika Koivisto

Taas kerran liikenne- ja viestintäministeriön virkamiehet ovat valmiina suunnitelmineen, kun uusi hallitus uusine ministereineen aloittaa. Uutinen tässä. Jo ainakin kahteen kertaan tyrmätty kilometripohjainen tienkäyttömaksu tuodaan taas seuraavan hallituksen liikenneministerin pöydälle.

Samaa on yritetty kahden viime hallituksen kanssa. Molemmilla kerroilla liikenneministeriön virkamiehet ovat esitelleet kuningasideansa eli kilometripohjaiset tienkäyttömaksut, satelliittiseuranta, tieverkon myynti ja nyt uutena rankaisutoimenpiteenä vielä polttomoottoriautojen myyntikielto.

Ensimmäisen kerran kirjoitin tästä liikenteen satelliittiseuranasta eli käytännössä tienkäyttömaksuista vuonna 2012. Ministeriön ajatukset perustuvat PANDA-projektiin, missä oli/on mukana suomalaisia yrityksiä, joiden johdossa taas on paljon entisiä ministeriön virkamiehiä ja poliitikkojakin.

Kun vasemmistoliiton entinen liikenneministeri Kyllönen poltti näppinsä tienkäyttömaksujen kanssa, niin suunnitelma laitettiin hetkeksi pöytälaatikkoon odottamaan seuraavaa poliitikkoa, joka asian esittelisi hallituksessa kollegoilleen.

Seuraava uhri oli keskustan Anne Berner. Berner ajoi taas samaa ideaa kuin edeltäjänsäkin ja liikenneministeriön virkamiehet myhäilivät taustalla, kun pirullinen suunnitelma Suomen kansallisen tieverkoston myynnistä eteni taas kerran valtioneuvostoon.

Onneksi tuollakin kertaa suomalaisille kalliiksi tuleva suunnitelma hylättiin. Raision perussuomalaiset olivat muuten asiasta aktiivisesti yhteydessä perussuomalaisten puoluesihteeriin ja koetimme saada sanomaa läpi, että tässä on perussuomalaisilla tuhannen taalan paikka olla autoilijoiden ja käytännössä koko kansan puolella ja vaatia hankkeen hylkäämistä.

Liikenneministerin esittämät ideat siis torjuttiin, mutta kuten aiemminkin, niin tälläkään kertaa ideoita ei hylätty lopullisesti, vaan jostain kumman syystä nuo samat ideat ja ajatukset otetaan taas laatikosta esiin, kun uusi hallitus aloittaa.

Perussuomalaiset eivät kannata näitä liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteita. Puhuin asiasta viime sunnuntaina puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa ja kerroin, että perussuomalaisten pitäisi ottaa tämä satelliittiseurannan/tienkäyttömaksun vastustaminen puheeksi ennen vaaleja ja mielellään vielä yhdeksi teemaksi. Puheenjohtaja vastasi, että puolueen kanta on sellainen, että tienkäyttömaksuja ei tule.

Muilla puolueilla asia ei taida olla näin yksinkertainen, vaan ilmastopaniikissa muut puolueet ovat valmiita tekemään hätiköityjä ratkaisuja, mitkä käyvät tavallisen suomalaisen kukkarolle.

Seuraava hallitus voi valitettavasti tehdä suomalaisten elämästä todella kurjaa ja kallista. Jos muiden puolueiden toimet ilmastopaniikissa ovat hätiköityjä, niin todellisena vaarana on asumisen, liikkumisen ja yleensäkin elinkustannusten reipas kallistuminen.

Jos tuohon lisätään liikenneministeriön yltiöpäinen halu kieltää bensiini- ja diesel-autot, veloittaa jokaisesta kuljetusta kimometristä ja vielä myydä kansallinen tieverkko yksityiselle yritykselle, niin elämisen kustannukset nousevat yli kipurajan.
Muistakaa mitä tapahtui sähkönsiirtomaksuille, kun Fortumin sähköverkot myytiin vihreiden myötävaikutuksella Carunalle. Sama tapahtuu aivan varmasti tienkäyttömaksuille, jos tieverkko myydään sijoittajille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, vaalit, tiemaksut, ilmastotalkoot

Sdp keksi uuden veron vanhojen verojen päälle

Keskiviikko 20.3.2019 - Mika Koivisto

Uusi Suomi julkaisi jutun, missä kerrotaan sdp:n suunnittelevan uutta veroa muiden verojen päälle. Uutisessa asia on aivan selvästi sanottu: "...joka asetettaisiin normaalin – nykyistä alhaisemman – arvonlisäveron päälle."

Veron nimi on "Ei lihavero, vaan kestävän kehityksen arvonlisävero", "elvkk-alv" tai lyhemmin "kk-alv". Samanlaista temppuilua Suomen valtio käytti aikoinaan autoverossa, kun Suomi peri omaa ylimääräistä veroaan EU-alueelta tuoduista autoista. Veron nimi oli "ei-arvonlisävero", "elv".

Demarit eivät tässäkään asiassa esitä mitään euromääräisiä kustannusvaikutuksia suomalaisille, vaan kätkevät hintojen nostamisen epämääräisyyksiin. Samanlaista toimintaa mitä sdp käytti polttomoottoriautojen kielloista, kun pyydettiin täsmennyksiä.

On melko varmaa, että vihreät ja vasemmistoliitto ovat myös innoissaan uudesta verosta ja mahdollisuudesta kontrolloida kansaa entistä enemmän. Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto ovat pohjimmiltaan kontrollipuolueita ja niiden edustajat haluavat puuttua ihmisten arkeen pienintä yksityiskohtaa myöten.

Poliitikoille nykyinen keskustelu ilmastonmuutoksesta tulee kuin lahjana. Siis sellaisille poliitikoille, jotka yrittävät kerätä kansalta mahdollisimman paljon veroja. Nyt perusteena kaikkeen lisäverottamiseen ja hintojen korottamisiin voidaan käyttää ilmastonmuutosta. Asialla voidaan perustella kaikki rahantarve ja verojen korottamiseen ei tarvitse keksiä enää muita tekosyitä.

Kun uusi sdp:n arvonlisävero, "sdp-alv", lisätään kaikkiin tuotteisiin, voidaan puhua jo merkittävästä hintojen noususta jokaisella elämän alueella.
Ruoan hinta nousee tietysti eli köyhällä ei ole enää varaa kuin heikkolaatuiseen ravintoon. Liikkuminen tulee huomattavasti kalliimmaksi, joten sekin vie rahaa ruokapöydästä. Asuminen kallistuu edelleen, vaikka vihervasemmisto kyllä jatkuvasti puhuu edullisemmasta asumisesta.

Minä en kannata uusien verojen keksimistä tai verojen ja maksujen korottamisia. Perussuomalaisten mielestä tässä maassa on pidettävä suomalaisista huolta, eikä verotettava heidän elämäänsä piloille.

Linkissä ajattelemisen aihetta suomalaisten kulutuksesta verrattuna muun maailman kulutukseen. On järjen köyhyyttä verottaa suomalaisia kohtuuttomasti vailla mitään käytännön merkitystä luonnon tai ilmaston tilaan.
Ja tuossa vielä toinen uutinen, missä kerrotaan Suomen tehneen jo paljon enemmän kuin muut maat ilmaston hyväksi.

#mikakoivisto89 #perussuomalaiset #ilmastonmuutos

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sdp, lihavero, ilmastovero, Antti Rinne, Mika Koivisto, 89, perussuomalaiset

SDP:n ilmasto-ohjelma kurittaa suomalaisia

Tiistai 12.3.2019 - Mika Koivisto

Kirjoitin vastineen toisen raisiolaisen kansanedustajaehdokkaan kirjoitukseen viime viikolla. Laulumaa (sdp) puolustelee demarien ilmasto-ohjelmaa ja koettaa selittää ohjelman parhain päin. Ja kai hänen on vähän pakko koettaa tuota ohjelmaa puolustella ja selitellä, koska se on oikeasti lisää kustannuksia asumiseen ja liikenteeseen tuova ohjelma.

Tässä linkissä kirjoitukseni. Tuo kirjoitus on hieman erilainen kuin ko. kirjoituksesta tehty versio mm. Rannikkoseutuun.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on tuonut julkisuuteen ideansa lihaverosta. Rinne on todennut, että eduskunnan tulee ottaa keskusteluun mahdollinen lihan lisäverottaminen ja näin sallia poliitikkojen päättää mitä ihmiset ruokapöydässään syövät. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ilmasto-ohjelma, ilmastonmuutos, perussuomalaiset, sdp

Maahanmuuton tilaaja-ansa tulee kunnille kalliiksi

Keskiviikko 6.3.2019 - Mika Koivisto

Kouvolan kaupunkia on huijattu maahanmuuttoasioissa ja huijaus jatkuu edelleen. Kouvolan Sanomien toimittaja tosin antaa otsikossaan ymmärtää, että kaupunki saa rahaa ilmaiseksi ja määräkin on vain 15 henkeä. Uutinen tästä linkistä.

Kyseessä on klassinen tilaaja-ansa eli pyramidihuijaus, jota myös ely-kusetukseksi kutsutaan. Tuohon ansaan on mennyt moni kunta ja näin on tapahtunut kotikunnassanikin.

Ansan laukeaminen johtuu siitä, että päättäjät eivät joko ymmärrä mitä päättävät tai sitten päättävät tehdä kuntalaisille karhunpalveluksen siitä huolimatta. On myös paljon päättäjiä, jotka eivät uskalla rasismisyytösten pelossa päättää oikein, vaan menevät ryhmän mukana saamatta suutaan auki.

Otsikossa ja varsinaisessa jutussa kerrotaan kaupungin saavan valtiolta 800 000 euroa. Mutta jutussa jätetään kertomatta, että tuo summa on laskennallista korvausta, mitä kaupunki saa niistä turvapaikanhakijoista/pakolaisista, jotka vielä ovat korvausten piirissä. Kun kolme vuotta on kulunut henkilön kohdalla, niin kunta ei saa hänestä enää korvauksia.

Käytetään esimerkkinä tuota Kouvolan 800 000 euroa ja oletetaan, että vuosina 2016-2018 on jokaisena vuonna tullut yhtä paljon pakolaisia ja tilanne on ollut samanlainen jo ennen vuotta 2016. Joka vuosi korvausten parista tippuu tietty määrä vastaanotettuja ja tilalle tulee joka vuosia vastaava määrä uusia vastaanotettuja pakolaisia.

Edellä kuvattu tilanne tarkoittaa, että kunnan saamat korvaukset valtiolta pysyvät samana joka vuosi mutta samalla joka vuosi kuntalaisten yksinään maksettavaksi jää noin 237 000 euroa eli kolmasosa tuosta summasta.

Kolmessa vuodessa kouvolalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan lisää veroja tai leikkaamaan palveluja 800 000 euron edestä. Tuolla vastaanottotahdilla kouvolalaiset maksavat kohta muutamia miljoonia ylimääräistä veroa maahanmuuton takia.

Ja se täytyy aina muistaa, että nuo valtiolta saatavat korvaukset ovat verorahaa nekin.

P.S. Olen samaa asiaa käsitellyt Raision kannalta aiemmin tuossa kirjoituksessa. Pahoittelut, että jutussa oleva linkki kaupungin sivuille ei toimi enää. Kaupungin nettisivut on uudistettu tänä vuonna ja uudistus on rikkonut ilmeisesti kaikki linkit esityslistoihin ja päätöksiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maahanmuutto, kustannukset, perussuomalaiset

Ilmastosopimusten hinta veronmaksajalle

Sunnuntai 24.2.2019 - Mika Koivisto

Ennen joulua kahdeksan puoluetta sopi yhteisestä linjauksesta kiristää Suomen ilmastopoliittisia tavoitteita enemmän kuin mitä Pariisin sopimus vaatii. Linkki tässä.

Noiden kahdeksan puolueen edustajista ei kukaan ole kertonut, että mitä heidän keskenään sopimansa tavoitteet tulevat maksamaan suomalaisille.

Keskustan Kimmo Tiilikainen kävi piirtämässä puumerkkinsä Pariisin ratifioinnista ja kehui vaan, että "ilmastotoimet koskevat nyt kaikkia". Tiilikaisella ei ollut harmainta aavistustakaan mitä hänen kädenjälkensä paperissa kustantaa ja asiasta ei Suomessa käyty julkisuudessa käytännössä minkäänlaista keskustelua.

Suomessa kun ei ole tapana keskustella asioista silloin, kun kansa laitetaan maksamaan poliitikkojen utopioita.

Nyt nuo kahdeksan puoluetta menivät siis sopimaan lisäkiristyksiä Suomen kansalle, vaikka edellistenkään kustannuksista ja kustannusten jaosta ei ole selvyyttä.

Yhden laskelman mukaan Pariisin ilmastosopimuksen globaalit kustannukset ovat 800-1600 miljardia euroa joka vuosi 15 vuoden ajan. EU:n osuus tuosta summasta olisi noin kolmannes.

Tuon tiedon jälkeen EU:n johtajat lähtivät laukalle, kun hallitusten välinen poliittinen ilmastopaneeli julkaisi oman arvionsa lämpötilojen muutoksesta.

EU:ssa on esitetty, että päästöjä pitäisi leikata 80 % vuoteen 2050 mennessä. Tuolloin vuotuiset kustannukset olisivat EU:n osalta jo 2900 miljardia euroa vuodessa. Tämän kustannus Suomen osalta on jo niin posketon summa, että en sitä tähän laske. (WSJ 9.10.2018)

Jo tuon 800-1600 miljardin vuotuiset kustannukset tarkoittaisivat Suomen osuuden olevan noin 4-8 miljardia euroa. Keskituloiselle veronmaksajalle tuo tarkoittaa noin 200-300 euroa kuukaudessa.

Jos EU laittaa edes tuon Pariisin sopimuksen asiat täytäntöön, niin varaudu maksamaan tuo 200-300 euroa kuukaudessa enemmän asumisesta, liikkumisesta ja elämisestä yleensä.

Jos nuo kahdeksan puoluetta meinaavat piinata suomalaisia sopimallaan tavalla, niin varaudu maksamaan vielä muutama satanen kuukaudessa lisää.

Miltä kuulostaa? Niinpä, ei hyvältä kuulosta. Vain Perussuomalaisia äänestämällä tällaiseen toimintaan saadaan jotain järkeä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pariisin ilmastosopimus, ilmastovaalit, kustannukset ilmastosopimuksesta, Perussuomalaiset

Perussuomalaiset ja kansa samaa mieltä asumisen lisäkustannuksista

Lauantai 23.2.2019 - Mika Koivisto

Perussuomalaisten tilaama ilmastokysely kertoo suomalaisten mielipiteen asumisen lisäkustannuksista

Perussuomalaisten puolueohjelma julkistettiin perjantaina ja samaan aikaan julkistettiin myös maahanmuuttopoliittinen ohjelma ja kyselytutkimuksen tulos suomaisten innokkuudesta osallistua ilmastotalkoisiin. 
Kyselytutkimus tästä. Puolueohjelma tästä. Maahanmuutto-ohjelma tästä.

Ohjelmia lukiessa voi ilolla todeta, että samoja ajatuksia on tullut itsekin viljeltyä jo vuosikaudet. Ohjelmien sanoma ja aiheet osuvat hyvin yksiin omien vaaliteemojen kanssa.
Aiheet ovat selkeitä ja koskettavat jokaisen kansalaisen elämää konkreettisesti joka päivä. Jos esimerkiksi nostetaan polttoaineiden verotusta, se näkyy kukkarossa, koska liikkuminen ja asuminen kallistuvat välittömästi. Samoin kallistuvat myös elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden hinnat, koska verotus nostaa kuljetusten ja tuotantotilojen kustannuksia.

Asiat ovat helposti selitettävissä ihmisille, jos he vain jaksavat kuunnella.

Ihmisten on helppoa kertoa katukyselyissä ja vastaavissa, että tietysti ollaan valmiita leikkaamaan päästöjä liikkumisesta ja asumisesta, koska kyselyissä halutaan omasta toiminnasta hieman kiillotettu kuva. Jos samassa kyselyssä kerrottaisiin, että jos toteutamme tämän ja tuon, niin elämisen kustannukset nousevat esimerkiksi sata euroa kuukaudessa. Vieläkö olet sitä mieltä, että leikataan päästöjä hinnalla millä hyvänsä?

Perussuomalaisten teettämässä kyselyssä noin kolme neljästä kyselyyn vastanneista eli sitä mieltä, että eivät ole valmiita osallistumaan ns. ilmastotalkoisiin kuin korkeintaan sadalla eurolla vuodessa. Enemmistö vastanneista oli sitä mieltä, että voisivat osallistua talkoisiin korkeintaan kymmenellä eurolla vuodessa.

Kysely_ilmastotalkoot2.png

Kun asioista on vuosikaudet keskustellut kaveripiirissä ja muuallakin, niin voi todeta suurimman osan olevan samaa mieltä kuin mitä Perussuomalaiset ohjelmissaan ajavat. Nämä ihmisten tavalliset maalaisjärkiset ajatukset tulisi nyt saatua realisoitumaan meidän äänestämiseen.


Perussuomalaiset eivät lupaa kuuta taivaalta mutta lupaamme tehdä parhaamme suomalaisten eteen. Meitä eivät ohjaa ismit tai ideologiat, vaan punnitsemme asioita monelta kantilta ja teemme päätökset kansallisen edun nimissä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, vaalit, puolueohjelma, ilmastotalkoot

Puolueiden eroista Raisiossa

Perjantai 31.3.2017 - Mika Koivisto

Vaalien alla puolueilla on samansuuntaisia ajatuksia ja suunnitelmia kuntalaisten parhaaksi mutta erojakin löytyy. Esimerkiksi perussuomalaiset haluavat järkevää keskustelua maahanmuuton kustannuksista ja tolkkua turvapaikanhakijoiden määriin.

Maahanmuuttokysymyksiä ei ole Raisiossa nostettu keskusteluihin ennen vaaleja, koska muut puolueet välttelevät asiasta puhumista. Onhan kiusalliset asiat helpompi suhmuroida "kuntoon" muutaman puolueen kesken vaalien jälkeen julkisuudesta välittämättä.

Yksi ajankohtainen maahanmuuttoon liittyvä asia on esimerkiksi kuntiin sijoitettavien maahanmuuttajien kuntapaikkojen määrän nostaminen. Tällainen asia on Ely-keskusten ajettavana mutta tuota ei tietenkään ole haluttu tuoda kuntiin päätettäväksi ennen vaaleja, koska yksikään täysjärkinen ehdokas ei moiseen suostuisi äänestäjien reaktioiden takia.

Kuntapaikkojen määrän nosto merkitsee mm. sitä, että kaupungin on osoitettava asunnot kaikille tulijoille. Maahanmuuttajat menevät tässä tapauksessa asuntojonossa suoraan kärkeen jonon ohi ja raisiolainen asunnonhakija jää edelleen odottamaan omaa asuntoaan. On turha miettiä miksi Raisiossa ei ole tarpeeksi vuokra-asuntoja vapaana ja miksi asuntojen vuokrat ovat korkealla tasolla.

Tähän voisi ottaa esimerkin Raision nykytilanteesta. Jos kunta on sopinut 20 henkilön kuntapaikoista vuodessa, tarkoittaa tuo asuntoina jo pientä kerrostaloa. Tuohon päälle vielä perheiden/sukujen yhdistämiset ja ns. itsenäinen muutto vastaanottokeskuksista kuntiin, niin tarvitaankin jo iso kerrostalo vuodessa. Edellä mainittu on syy pulaan vuokra-asunnoista ja kovaan vuokratasoon.

Tuota yllä olevaa eivät vasemmistoliiton, tai tuskin muiden puolueiden, edustajat ymmärrä vaikka sen heille yrittäisi kertoa. Aina he vain jaksavat valittaa kuinka heidän lapsensa tai lapsenlapsensa eivät löydä Raisiosta asuntoa tajuamatta itse aiheuttaneensa tilanteen.

Raision perussuomalaiset on allekirjoittaneen johdolla ollut erittäin aktiivinen maahanmuuttoasioissa Raisiossa. Jos jonkin asian käsittelyyn on liittynyt maahanmuutto, niin olen tilaisuuteen tarttunut ja kertonut mahdollisista kustannusvaikutuksista.

Maahanmuuton vaikutus on ollut huomattava Raision talouteen ja tulee olemaankin. Nyt ei puhuta kymmenistä tai sadoista tuhansista euroista per vuosi, vaan miljoonista euroista ja nuo eurot ovat pois kunnan muista palveluista.

Kärjistäen voisikin sanoa, että veroeurojasi käytetään mieluummin nuorten maahanmuuttajamiesten tarpeisiin kuin esimerkiksi vanhusten suihkupalveluihin. Tämäkö on hyvää taloudenpitoa ja asukkaista huolehtimista?

Perussuomalaisilla on maahanmuuttoon selkeä kanta - seis haittamaahanmuutolle. Voimme lopettaa haittamaahanmuuton kuntaan ja yhdenkään kuntalaisen palveluista ei tuon takia jouduta leikkaamaan. Sinäkin äänestäjänä voit olla varma, että veroeurosi tullaan käyttämään ennemmin vanhusten hoitoon kuin nuorten turvapaikanhakijamiesten viihdyttämiseen.

Perussuomalaisia äänestämällä voit olla varma, että maahanmuuton kustannukset kuntataloudelle pysyvät keskusteluissa ja niille myös yritetään tehdä jotain. Perussuomalaiset sitoutuvat edistämään raisiolaisten etua ja hyvinvointia. Maailmanparannus ei kuulu kuntavaaliohjelmaamme.

Mika Koivisto, Raision perussuomalaiset valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, perussuomalaiset, maahanmuutto

Muutamia ajatuksia ja menneen kertausta

Torstai 16.3.2017 klo 17.29 - Mika Koivisto

Vaaleissa kaikilla puolueilla on samankaltaisia ohjelmia ja tavoitteena on tehdä kunnasta entistä parempi paikka asukkaille. Tavoitteista ollaan yleensä samaa mieltä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Erot puolueiden välillä tulevat esiin asioiden painotuksessa ja keinoissa siitä, miten tavoitteisiin pyritään.
Perussuomalaisten tavoitteena tulevalla valtuustokaudella on edelleen raisiolaisten edunvalvonta. Tämän tavoitteen täytyy olla mielessä, kun päätöksiä pohditaan ja tehdään. Näin toivoisin olevan jokaisen puolueen ja ehdokkaan kohdalla, mutta kokemuksesta tiedän, että näin hyvin asiat eivät ole. Mikäli Raisiossa olisi aina pidetty mielessä kuntalaisten etu, taloutemme olisi paremmalla mallilla ja siten myös palvelut olisivat parempia.
Kuntapäättäjien tehtävänä ei ole itsensä tekeminen tykö kuntalaisten rahoilla. Päättäjien kuuluisi myös huolehtia siitä, että virkamiehet eivät sekoita omia ideologioitaan tekemisiinsä toimiessaan kuntalaisten palvelijoina ja käyttäessään kuntalaisten rahoja.
Kuntavaaleissa ei päätetä valtakunnan asioista, vaan raisiolaisten elämää koskevista asioista. Valtuutetut tulevat päättämään siitä miten raisiolaisten rahoja käytetään seuraavien neljän vuoden aikana. Valtuutetut päättävät kunta- ja kiinteistöveroista ja siitä, minne nuo verot kohdennetaan. Kohdennetaanko rahaa raisiolaisten palveluihin vai laitetaanko yhteisestä potista enemmän rahaa johonkin muuhun toimintaan?
Tällä hetkellä kunnissa käydään kilpailua uusista asukkaista ja esimerkiksi omakotitontteja on runsaasti tarjolla. Kun mahdollinen uusi kuntalainen valitsee uutta kotikuntaansa, hän varmasti askarruttaa asuinalueen rauhallisuus. Myös hyvämaineiset koulut saattavat olla tärkeitä. Lisäksi maksettavien verojen määrä kiinnostaa, sekä palvelut, joita maksetuilla veroilla saa vastineeksi. Kun edellä mainitut asiat ovat kunnossa, olemme uusille veronmaksajille houkutteleva asuinkunta.
Jos Raisiossa jatketaan turvapaikanhakijoiden vastaanottamista samaa tahtia kuin menneinä vuosina, voi tuloksena olla se, että meille ei muutakaan uusiksi asukkaiksi nettomaksajia. Vaarana on, että Raisio joutuu sellaiseen kierteeseen, missä muuttajat ovat enimmäkseen kuntapaikan saaneita turvapaikanhakijoita. Tuollainen muuttoliike johtaisi kunnan talouden rapautumiseen, verojen korotuksiin ja palveluiden leikkaamisiin. 
Jo tällä hetkellä kustannusarvio turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista Raisiossa on muutamia miljoonia vuodessa ja uusia menoja syntyy joka vuosi joitain satoja tuhansia euroja vanhojen menojen päälle. Tavoitteenamme on edelleen puuttua maahanmuuttoasiaan ja saada menojen kasvu kuriin.
Perussuomalaisten toimia ja vaikutuksia valtuustokaudella.
Kaupunginhallituksen nykyinen päätöksentekokyky ja toiminta ovat kokeneiden kuntapäättäjien mielestä hyvällä mallilla. Tämä on mielestäni seurausta siitä, että vasemmistolla ei ole Raisiossa ollut enemmistöä tällä valtuustokaudella ja päätöksentekokulttuuri on muuttunut keskustelevammaksi junttaamisen sijaan. Perussuomalaisilla on ollut tasapainottava vaikutus kaupunginhallituksen toimintaan.
Vihreät muistivat mielipidekirjoituksessaan väärin mm. intervalli- ja päivätoiminnan järjestämisen Kerttulakodissa. Idea toiminnan jatkamiseksi tuli perussuomalaisten Leila Myllyojalta. Hän oli toiminnan jatkamisesta puhunut jo lautakunnassa ja perussuomalaiset olivat valmiit valtuuston kokouksessa palauttamaan Kerttulakodin asian takaisin valmisteluun, jos intervalli- ja päivätoiminnan järjestämisestä ei olisi päästy hyväksyttävään lopputulokseen. Valtuuston kokouksen yhteydessä asiasta neuvoteltiin puolueiden kesken ja päätökseen lisättiin ponsi toiminnan jatkamisesta.
Vanhemman väestön toimintakyvyn parantamiseen liittyy myös perussuomalaisten aloite +65-kortin käyttöönotosta uintikeskuksessa.
Olemme tuoneet keskusteluihin maahanmuuton aiheuttamat huomattavat kustannukset kaupungille ja kustannusten vaikutukset talouteen.
Raision perussuomalaiset ovat ainoana puolueena yrittäneet saada tolkkua turvapaikanhakijoiden määriin Raisiossa. Olemme tuoneet ennen vaietun asian keskusteluihin mm. kaupunginhallituksessa. Tosiasioilla sekä laskelmilla asiassa on saatu aikaan järkevää keskustelua muiden puolueiden kanssa ja yhteistyöllä muiden kanssa vastaanotettavien määriin on saatu jonkinlaiset rajat aiemman avoimen sopimuksen sijaan. 
Perussuomalaiset ovat puolustaneet kuntalaisten etuja asioissa, joissa vastakkain ovat olleet monikansallisen pörssiyhtiön etu ja raisiolaisten veronmaksajien etu. Tällaisia asioita ovat mm. isojen rakennusyhtiöiden tonttikeinottelu. Emme voi hyväksyä sopimusten vastaista toimintaa, jossa kuntalaisille jää vain maksajan rooli.
Veropäätöksissä emme ole kannattaneet korotuksia kuin aivan pakon edessä edellisen valtuuston jälkiä korjaillessa. Muita vasemmiston (sdp+vas+vihr) esittämiä korotuksia emme ole hyväksyneet ja olemme toimineet muiden puolueiden kanssa yhteistyössä hyvän taloudenpidon puolesta. 
Kaupunginhallituksessa perussuomalaiset olivat ainoa puolue, joka vastusti kiinteistöveron korotusta vuoden 2013 talousarvion valmistelussa.
Tulevaisuudessa jatkamme samalla linjalla, koska uskomme että kaupungin toimintaa voidaan jatkuvasti kehittää ja näin hakea kustannustehokkaampia toimintatapoja.
Mika Koivisto, kh jäsen, Raision perussuomalaiset valtuustoryhmän pj
Kirjoitus julkaistu Turun Seutusanomien Vaalikulmassa 27.2.2017

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, perussuomalaiset

Realismia populismin sijaan

Torstai 16.3.2017 - Mika Koivisto

Kuntavaalit ajaa puolueet ja ehdokkaat lupailemaan vaikka kuun taivaalta, jos se vähääkään edistää oman ja puolueen vallan säilymistä. Lupauksilla tarkoitan sellaisia hankkeita, joissa kunnan rahaa ollaan surutta laittamassa menemään vailla minkäänlaista ideaa tuloista.
Raision kuntavaalipaneelissa kaikki puolueet olivat liikuttavan yksimielisiä siitä, että kuntaveroa ei tule nostaa. Tosin keskustelun aikana vasemmistoliiton ehdokas totesi ymmärtäneensä kysymyksen väärin ja vihreidenkin ehdokas oli jo osallistumassa niin moneen rahaa vievän hankkeeseen, että ilman huomattavia veronkorotuksia niitä ei rahoiteta. Myös sdp:n linja on sellainen, että lupaillaan kaikkea hyvää ja kaunista ilmaiseksi, mutta tulopuoli jää sattuman ja onnen varaan.
Suurin vedätys kuntavaaleissa tulee olemaan lupaus päivähoitomaksujen ja terveyskeskusmaksujen poistamisesta. Kustannusvaikutuksia lupauksien tekijät eivät ole esittäneet, mutta on aivan selvää, että kustannukset ovat huomattavat. Mutta sehän ei näitä kansanvillitsijöitä huoleta, koska valtaa on saatava hinnalla millä hyvänsä.
Realistisempi tapa helpottaa kuntalaisten elämää olisi se, että yhdessä tekisimme töitä raisiolaisten vesimaksujen kohtuullistamiseksi. Myös kiinteistöveron alentaminen naapurikuntien tasolle olisi harkinnan paikka. Voisimme näin saada entistä useamman muuttajan harkitsemaan Raisiota asuinpaikkana.
Mika Koivisto (ps), kaupunginhallituksen jäsen, perussuomalaisten valtuustoryhmän pj, Raisio
Kirjoitus julkaistu Turun Seutusanomien Vaalikulmassa 9.3.2017 ja Rannikkoseudun mielipideosastolla 10.3.2017.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, perussuomalaiset

Raision vihreät muistavat asioita väärin

Keskiviikko 15.2.2017 - Mika Koivisto

Raision perussuomalaiset haluavat oikaista vihreiden mielipidekirjoituksessa esiintyvän väitteen, missä Raision vihreät ovat ottaneet kunnian intervalli- ja päivätoiminnan säilymisestä Kerttulakodissa.
Heidän mielipidekirjoituksessaan sanotaan:"Vihreiden kriittisen puheenvuoron jälkeen valtuusto ei hyväksynyt kaiken toiminnan lakkauttamista Kerttulan vanhainkodista. Päivätoiminta sai jäädä Kerttulaan, mutta valitettavasti intervallihoito siirrettiin sairalaan."

Intervalli- ja päivätoiminnan säilyttäminen Kerttulakodissa oli alunperin Leila Myllyojan(ps) ajatus ja hän oli tuota näkemystä puolustanut sote-lautakunnassa. Omassa valtuustoryhmän kokouksessamme päätimme valmistautua pyytämään Kerttulakodin asiaa uuteen valmisteluun ja tämän takia pyysin valtuustoryhmien puheenjohtajien kokouksessa kirjallisesti ensimmäistä puheenvuoroa asian käsittelyssä.

Asiasta keskusteltiin valtuustossa ja neuvottelutauon aikana asiasta päästiin yhteisymmärrykseen, joten meidän esitystä asian uudelleen valmistelusta ei tarvinnut esittää. Päätökseen lisättiin ponsiehdotus, joka oli yhteneväinen meidän esityksen kanssa.

Vanha kirjoitus valtuuston kokouksesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, vihreät, perussuomalaiset, Kerttulakoti, intervalli- ja päivätoiminta

Tehdään muutos tulevissa vaaleissa

Keskiviikko 11.1.2017 - Mika Koivisto

Tulevissa kuntavaaleissa on hyvä mahdollisuus muuttaa kunnolla toimintatapoja Raisiossa. Viime kuntavaaleissa 2012 olimme neljänsiä ja vuoden 2015 eduskuntavaaleissa perussuomalaiset olivat Raisiossa ensimmäisiä. Voitimme jopa demarit, joilla oli oma paikallinen ehdokas vaaleissa.

Tulokseen näyttäisi vaikuttavan äänestysaktiivisuus. Viime kuntavaalien äänestysprosentti jäi Raisiossa 54,4 prosenttiin, kun se eduskuntavaaleissa oli 68,2 prosenttia. Annetuissa äänissä ero on hieman alle 3000 ääntä.

Huomattavaa tuloksessa on se, että kokoomus, demarit ja vasemmistoliitto eivät pystyneet lisäämään äänimääräänsä, vaikka ääniä oli jaossa paljon enemmän.

Raision äänestystulokset

vaali

Kuntavaalit 2012

Eduskuntavaalit 2015

10595 äänestäjää, äänestysprosentti 54,4%

13247 äänestäjää, äänestysprosentti 68,2%

1.

3040

kok

3008

ps

2.

2794

sdp

2782

sdp

3.

1585

vas

2662

kok

4.

1317

ps

1683

kesk

5.

749

kesk

1454

vas

6.

444

vihr

827

vihr

Nyt äänestäjillä on todellinen mahdollisuus muuttaa poliittisia valtarakenteita Raisiossa. Viime kuntavaalien tuloksella saimme 5 valtuustopaikkaa ja yhden jäsenen kaupunginhallitukseen. Tuolla määrällä ei ole voinut muuttaa politiikan suuntaa kunnolla, mutta se on mahdollistanut asioiden tuomisen keskusteluun ja myös pieniä muutoksia parempaan suuntaan.

Mikäli äänestäjät haluavat muutosta esimerkiksi Raision maahanmuuttolinjauksiin, niin Raision Perussuomalaiset ovat silloin käytännössä ainoa vaihtoehto tehdä asioihin muutos. Jos taas vasemmistoblokki (sdp+vas+vihr) saa enemmistön valtuustossa, niin maahanmuuttajien määrä tulee varmasti kasvamaan Raisiossa ja sitä myötä myös menot kasvavat ja veroprosentti nousee reilusti.

Perussuomalaisia äänestämällä mahdollistat sen, että saamme enemmän valtuutettuja valtuustoon, ehkä toisen ja jopa kolmannen edustajan kaupunginhallitukseen ja muihin paikkoihin, missä asioihin voidaan vaikuttaa.

Edellä mainitun tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme lisää ehdokkaita vaaleihin ja äänestäjiä äänestämään meitä. Vaalipäivänä kannattaa ottaa kaverit mukaan äänestämään ja vakuuttaa kaverit siitä, että äänestämällä voidaan asioita muuttaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit, Raision Perussuomalaiset, maahanmuutto, Raisio

Perussuomalaisten arvio maahanmuuton kustannuksista

Tiistai 28.10.2014 - Mika Koivisto

Maahanmuuton kustannukset ovat taas esillä, kun perussuomalaisten Matti Putkonen arvioi maahanmuuton kustannusten olevan noin 1-1,5 miljardia euroa vuodessa. Työ- ja elinkeinoministeriö ja maahanmuuttovirasto taas väittävät summan olevan noin 203 miljoonaa euroa vuodessa.

203 miljoonaa euroa kuulostaa aika pieneltä määrältä, jos sitä verrataan Turun vuosien 2008 ja 2009 kustannuksiin maahanmuutosta. Tuolloin kustannuksiksi saatiin laskettua noin 37 miljoonaa euroa vuodessa 12488:lla henkilöllä (2009).

Hieman tuntuu siltä, että työ- ja elinkeinoministeriö sekä maahanmuuttovirasto puhuvat nimenomaan maahanmuutosta aiheutuvista kustannuksista eli toiminnan kustannuksista, mitä ovat mm. asioiden parissa työskentelevien virkamiesten palkat yms. Tämän lisäksi tulevat sitten kustannukset varsinaisesta maahanmuutosta eli toimeentulotuet, tulkit, asuminen, terveydenhuolto jne ja näitä ei kustannuksissa ole otettu huomioon.

Maahanmuuton kustannukset ovat lisäksi kumulatiivisia eli kustannukset vain kasvavat vuosi vuodelta korkoa korolle periaatteella. Tämän takia kunnissa pitäisi olla erityisen varovainen sijoittaessa maahanmuuttajia suuria määriä muutaman vuoden korvausten toivossa. Korvauksia pakolaisista ja turvapaikanhakijoista maksetaan 3-4 vuotta. Valtion korvaa toimeentulotuen, tulkkipalveluiden, sosiaali- ja terveydenhuollon ja lastensuojelun kustannukset.
Näiden lisäksi tulee kustannuksia, joita ei suoraan tilastoida minnekään ja myöskin niiden selvittäminen tuntuu olevan täysin ylivoimaista ellei jopa mahdotonta. Näitä kustannuksia ei valtiolta voida periä, vaan ne jäävät kuntien maksettaviksi.

Tällaisia piilokustannuksia kertyy vaikkapa kuntien tarjoamista palveluista, mitä kunnat tarjoavat kaikille kuntalaisille. Mutta tässäkin piilee vielä pieni lisä normaaliin eli maahanmuuttajaväestön palveluissa henkilömitoitus on arviolta 1,5-kertainen muuhun väestöön verrattuna. Olen tällaisesta nähnyt esimerkkejä ja välillä tuntuu, että edes tuo 1,5-kertainen määrä ei riitä.

Kunnissa näyttää myös unohtuvan kuntakorvausten alkuperä. Rahat eivät ilmesty valtion budjettiin taikasauvan heilautuksella, vaan nuo varat kerätään ylikireällä verotuksella kansalaisilta. Sitten ne jaetaan armollisesti takaisin kunnille vähennettynä byrokratian pyörittämiseen tarvittavilla kustannuksilla. Ja kun kolme - neljä vuotta on kulunut, jäävät kustannukset täysimääräisinä kuntien rasitteeksi. Ja nämä kustannukset ovat sellaisia, joita ei kovin helposti saada vähenemään eli ne kasaantuvat vain vuosi vuodelta suuremmiksi.

Turussa ja Raisiossa on suhteessa eniten maahanmuuttajia Varsinais-Suomessa. Samoin kumpikin kaupunki on kamppaillut taloudellisten ongelmien parissa jo jokusen vuoden. Väkisinkin tulee mieleen jonkinlainen korrelaatio joidenkin asioiden suhteen. Ja kun yrittää puhua tai esittää tilanteen jäädyttämistä edes siksi aikaa, kunnes taloudellinen tilanne on parempi, niin kaikki esitykset menevät kuin kuuroille korville. Virkamiehillä on ilmeisesti tahtotila jatkaa tätä ei-lakisääteistä toimintaa muiden palveluiden kustannuksella. Näyttää siltä, että tämä maahanmuuttoasia on raisiolaisten virkamiesten suojeluksessa ja siitä ei tulla vähentämään senttiäkään, vaikka talous on ruvella.

Tulen puuttumaan asiaan edelleen ja seuraan vastaanotettavien määrän kehittymistä. 25.11.2013 sovittiin kaupunginhallituksessa, että Raisioon sijoitetaan 25 henkilöä kolmen vuoden aikana, 5-10 henkilöä vuodessa. Jo nyt näyttää siltä, että rajat paukkuvat ennen ensimmäisen vuoden loppua.

Päätös tehtiin, koska kustannuksia haluttiin hillitä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Jos nyt tulkitaan lukuja mahdollisimman alhaisiksi, niin miksi sitten teimme päätöksen määrän rajoittamisesta? Kustannukset syntyvät määrän mukaan, eivät toiveiden ja tulkintojen perusteella.

Virkamiehet tulkitsevat asioita omalla tavallaan ja siinä ei näytä paljoa luottamushenkilöiden päätökset painavan. Ehkä näitä asioita puidaan sitten ensi vuonna, kun THL julkaisee omat tilastonsa. Sitten vertaillaan virkamiesten omia tulkintoja virallisiin lukuihin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maahanmuutto, kustannukset, perussuomalaiset

Kiitos eurovaaleissa äänestäneille

Maanantai 26.5.2014 - Mika Koivisto

Kiitos eurovaaleissa äänestäneille. Perussuomalaiset saivat eurovaaleissa yhden paikan lisää. Raisiossa äänestysaktiivisuus oli alle 40%, tarkalleen 38,8%, mutta siitä huolimatta Raisiossa perussuomalaisten kannatus oli 15%. Edellisistä eurovaaleista kasvua 5,5% ja kunnallisvaalien kannatuksesta kasvua 2,5%. Varsinais-Suomen tilannetta tarkastellessa olemme pärjänneet kiitettävästi kannatuksissa ja olemme kuntien vertailussa parhaimpien joukossa.
Raisiossa perussuomalaisten edellä ovat Kokoomus ja SDP. Vasemmistoliitto jäi kannatuksessa meidän taakse vasemmiston kannatusprosentin ollessa 13,1%. Suunta näyttää hyvältä ja toivottavasti seuraavissa kunnallisvaaleissa voimme jo haastaa demarit kamppailussa toisesta sijasta ja ainakin vakiinnutamme kolmannen sijan. Tämä tietenkin vaatii työtä hallituksessa, lautakunnissa ja valtuustossa ja varsinkin kentällä. Meidän täytyy kasvattaa jäsenmääräämme ja houkutella paljon uusia ehdokkaita osallistumaan vaaleihin. Jos sinua kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat, niin lähde rohkeasti mukaan toimintaan. Ilman osallistuvia jäseniä emme pysty tavoitteita saavuttamaan ja saamaan aikaan muutosta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eurovaalit, Raisio, Perussuomalaiset

Taloustilanteesta

Sunnuntai 31.3.2013 - Mika Koivisto

Neljä viimeistä vuotta on mennyt Raisiossa talouden kannalta huonosti. Olen miettinyt, että miksi säästötoimenpiteisiin ei ole ryhdytty jo heti viime valtuustokauden alussa? Päinvastoin on lisätty henkilökuntaa ja menoja. Onko syy siinä, että valtuuston voimasuhteet olivat viimeksi 22-21 vasemmiston hyväksi? Toisaalta demareissa ja vasemmistossa on fiksuja ja jämptejä ihmisiä, jotka ymmärtävät taloudellisten realiteettien perään. Onko heidät jyrätty ryhmässä ja jatkettu urpilaispolitiikkaa, missä talouskasvu tulee ja pelastaa kaikki ja velkaa voidaan ottaa loputtomiin? Kaikkea kivaa kaikille ja tunnepitoinen ajattelu on korvannut terveen maalaisjärjen. Ei tämä sitä tarkoita, että ns porvaripuolella aina olisi tehty parhaita mahdollisia päätöksiä.

Nyt ollaan tilanteessa, missä ei ole enää muita kuin kovia ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi. Miksi sen täytyy aina mennä näin? Onko suurin osa luottamushenkilöistä ja virkamiehistä tosiaan aivan pihalla taloudesta tai yleensäkin taloudenpidosta? Vai onko poliittinen ohjaus herpaantunut ja on menty vähän kuin tuuliajolla pikkuhiljaa kohti karikkoa? Mutta säästöjä siis pitäisi tehdä ja kohteita löytyä. Tässä tilanteessa toivoisi, että myös veronmaksajat lähestyisivät päättäjiä ja luottamushenkilöitä ja kertoisivat mahdollisista säästökohteista ja ehdottaisivat parempia toimintatapoja.

Kestoaiheena tässäkin kirjoituksessa pidän esillä turvapaikkaturismia. Asia, josta meille ei ole hyötyä mutta kustannuksia sitäkin enemmän. Maahanmuuttajia otettu ennätysmäärät mutta kukaan ei ole kysynyt, että mitä tämä maksaa ja mitä me hyödymme siitä. Tai jos on kysytty, on alettu syyttelemään rasismista tms. On tietysti helppoa todeta, että meidän täytyy, se on velvollisuutemme, meillä on varaa jne. Ei täydy, ei ole meidän velvollisuutemme, eikä meillä ole edes ollut varaa tuohon toimintaan. Näitä asioita on pakko ajatella rationaalisesti ja varsinkin rahapuoli edellä, eikä tunteella. Vaikka tänne otettaisiin joka vuosi satoja maahanmuuttajia, ei sillä ole mitään merkitystä maailman kokonaistilanteen kannalta. Me emme pysty köyhyyttä ja kurjuutta Raisiosta käsin poistamaan. Tällä toiminnalla olemme kyllä pystyneet kurjistamaan Raision taloutta hyvinkin paljon ja nyt aletaan maksamaan laskua tästä maailmanparannusoperaatioista.

Tässä pitää taas tehdä selväksi, että ongelman syy ei ole tänne tulleissa maahanmuuttajissa, vaan virkamiehissä ja luottamushenkilöissä, jotka ovat antaneet tilanteen ajautua tähän pisteeseen. Varsinkin sosiaalipuolella tuntuu olevan vallalla käsitys, että rahaa tosiaan on loputtomiin ja että ei se ole keneltäkään pois, vaikka tänne otettaisiin kuinka paljon asukkaita elämään yhteiskunnan tuilla. Kyllä se vaan on pois varoista, joista pitäisi kustantaa palveluita kuntalaisille. Se potti, mitä jaetaan on rajallinen. Hyvää on tietysti tarkoitettu mutta ei ole mietitty seurauksia tai ei ole välitetty seurauksista.

Pienen varauksen jätän kyllä myös maahanmuuttajille itselleen. On oltava aktiivinen ja opeteltava kieli ja mentävä opiskelemaan. On opeteltava suomalaisen yhteiskunnan toimintatavat ja kulttuuri ja on oltava halu integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Meillä on myös ongelmana että tänne ei muuta korkeastikoulutettuja ammatti-ihmisiä, vaan tulijat ovat enimmäkseen luku- ja kirjoitustaidottomia vailla sellaista koulutusta mitä tarvittaisiin työn saamiseksi. On kuulijan tai lukijan pettämistä sanoa, että Perussuomalaiset vastustavat kaikkea maahanmuuttoa. Ei, me vastustamme vahingollista maahanmuuttoa ja sellaista on maahanmuutto, joka heikentää huoltosuhdetta. Raisiossa huoltosuhde 31.12.2011 oli 1,21.

EVA:n uudessa raportissa Kadonneen kasvun metsästäjät linkki on asiaa käsitelty sivulta 32 alkaen. Siinäkin taas mennään aidan läpi rytinällä ja vedotaan väestön ikääntymiseen ja vähentymiseen. Raportissa ei pohdita ollenkaan sitä, että millaista maahanmuuttoa vastustetaan ja minkälaisia tulijoita meidän pitäisi houkutella Suomeen. Tekstistä saa kuvitelman, että tänne on tullut ja tulee vain korkeastikoulutettuja ja Suomalaiset ennakkoluuloisuuttaan vastustavat heidän muuttoaan tänne.

Esimerkiksi Raisioon ei ole ollut mitään Saksalaisten insinöörien ryntäystä. Kyllä tänne tulleet ovat suurimmaksi osaksi kolmannen maailman tulijoita, joiden työllistämisessä on todella suuri työ ja todennäköisyys pitkäaikaistyöttömyydelle on erittäin suuri. Myöskään työvoimapulasta tms on Raisiossa aivan turha puhua, koska työttömyysprosentti on kymmenen prosentin paikkeilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talous, säästöt, veronmaksajat, Perussuomalaiset