Perussuomalainen ratkaisu ilmastonmuutosasiaan

Perjantai 12.4.2019 - Mika Koivisto


Vanha kirjoitus sdp:n ja muiden puolueiden ilmasto-ohjelmista mutta kirjoitukseen on kirjoitettu vastine ja siihen sitten vastattu.

Tuossa tuo alkuperäinen kirjoitus. Linkki.

Ja U.K. Suomisen vastine edelliseen kirjoitukseen. Linkki.

Oma vastine (alla) edelliseen julkaistiin Turkulaisessa 10.4. Siitä ei ole lehden verkkosivuilla julkaistua kirjoitusta mutta se oli lehdessä ja siten myös näköislehdessä. Linkki 10.4. Turkulaiseen.

Perussuomalainen ratkaisu

U.K. Suominen kysyy Turkulaisen (3.4.) mielipidekirjoituksessa, että mihin perustuu väitteeni demareiden ja muiden puolueiden ilmasto-ohjelmien köyhdyttävästä vaikutuksesta.

Väite perustuu siihen, että muiden puolueiden ilmastotoimet perustuvat verotuksen kiristämiseen ja kieltoihin. Kansalaisten lisäverottaminen vie ihmisiltä tuloja, joten se köyhdyttää suomalaisia ja laskee elintasoa.

Perussuomalaisten mielestä myös muiden maiden tulee leikata hiilidioksidipäästöjä ja rajoittaa mm. raskasmetallipäästöjään. Suomelle on osoitettu liian tiukat vähennystavoitteet, vaikka olemme yksi maailman eniten päästöjä leikanneita maita. Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että jos asia on tärkeä, niin silloin päästövähennysten täytyy kohdella kaikkia maita samalla tavalla.

Perussuomalaisten ilmastopolitiikka, ja muukin politiikka, saattaa näyttää samanlaiselta kuin presidentti Trumpin politiikka ja ei ehkä sattumalta. Mekin ajamme sellaista politiikkaa, missä oman kansan etu tulee ensin ja on pohjana kaikelle päätöksenteolle.

Tuulivoimatuesta sen verran, että jokaisen taloutta ymmärtävän ihmisen pitäisi vastustaa tuulivoiman tuotannolle maksettavaa tukea. Seuraavan kymmenen vuoden aikana valtio eli veronmaksajat maksavat syöttötariffitukea noin 3 miljardia euroa sijoittajille. Tuollekin rahalle olisi varmasti ollut parempaa käyttöä vaikka vanhustenhoivassa tai terveyspalveluissa yleensä.

Lentovero Suomessa ei ratkaise mitään mutta aiheuttaisi vahinkoa suomalaisille yrityksille. Ei olisi kovin viisasta laittaa esimerkiksi Finnairia ahtaalle uudella verolla, kun samaan aikaan ulkomaiset kilpailijat voisivat tuottaa saman palvelun halvemmalla.

Kierrättäminen ja yksityisautoilun vähentäminen saattavat kuulostaa hienoilta ideoilta mutta niiden merkitys on olematonta ja em. toimet ovat lähinnä puuhastelua kokonaistilanteen kannalta. Toki ihmiset voivat kierrättää ja tehdä muutakin, jos siitä tulee heille parempi mieli.

Perussuomalaiset kannattavat tutkimukseen ja kehitykseen panostusta ja sitä kautta syntyviä tehokkaampia ja puhtaampia energiaratkaisuja. Ilmastoasioissa on syytä edetä pienin askelin ja suhteellisuudentaju säilyttäen, koska ei ole teollisuuden tai suomalaisten etu, että toimivia laitoksia ja/tai laitteita poistetaan käytöstä hätiköiden ja suurin kustannuksin.

Mika Koivisto (ps), kansanedustajaehdokas

Avainsanat: perussuomalaiset, Mika Koivisto, ilmastonmuutos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini