Kyy povellamme

Torstai 17.10.2013 - Mika Koivisto


Koskahan normaali äänestäjä ja veronmaksaja ymmärtää, että äänestämällä vasemmistoa ja/tai vihreitä nousevat elämisen kustannukset tuntuvasti?
Jos energian hintaa nostetaan, näkyy se kaikilla elämän aloilla. Tärkeimpinä tietysti ovat elintarvikkeiden hintojen nousu ja varsinkin Suomessa lämmityskustannusten nousu. Jos kuntaan otetaan elintasopakolaisia, rahaa palaa palveluihin enemmän, verotus kiristyy ja sosiaaliset ongelmat lisääntyvät. Siinä pari esimerkkiä.
Tämän takia on tärkeää tuoda esiin vihreän poliitiikan seuraukset. Kustannuksia ja vahinkoja on tuotava julki ja haihattelevaa ideologiaa on vastustettava.

Olen miettinyt onko keskiverto kuntalaiselle verotuksen kiristymisen syy-seuraussuhde selvillä? Uskoisin tavallisen Matti ja Maija Meikäläisen ymmärtävän alentuneen elintason syyn, jos hän on kannattanut verotusta lisääviä ja elintasoa laskevia ideoita ja aloitteita. Mutta miksi hän sitten edelleen tekee näin ja kannattaa hänelle vahingollisia aatteita ja toimenpiteitä?
Voi olla, että on hienoa ja ylvästä vastata kaikenmaailman gallup-kyselyihin aina kannattavansa ties mitä ympäristöveroja mutta riittääkö ymmärrys siihen saakka, kun oma sähkölasku vuoden parin päästä onkin huomattavasti korkeampi. 
Tottakai tähän yhtälöön tarvitaan vielä hölmöjä poliitikkoja, jotka seuraavat ja uskovat kaikenkarvaisia kyselyjä, mitä viheraatteeseen kallellaan olevat toimittajat lehtiin suoltavat. 
Otetaan esimerkiksi ns. ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen hillitseminen, mitä mm. Vihreät käyttävät keppihevosenaan. 
Tehdään kyselyjä yms. ja annetaan vastaajille joku helppo valmis vastaus muodossa, että eikö olisikin hyvä asia, jos ilmaston muuttuminen saadaan pysäytettyä vain kahvikupin hinnalla per päivä? Siinä sitten vastaaja yrittää päästä kiusallisesta tilanteesta vastaamalla kohteliaasti, että tottakai ja hyvää päivänjatkoa ja on vähän kiire, kun tuo jauhelihakastike on palamassa pohjaan. Kysymyksen asettelussa ei tietenkään mainita mikä se kahvikupin hinta mahtaa olla ja että se koskee jokaista suomalaista jokaikinen päivä. Onko se 10 senttiä vai 2 euroa vai vieläkin enemmän per kahvikuppi? Tuossa on jo vaihtelua 36,5 - 730 euron välillä. Ja luku on euroa/nuppi eli nelihenkisellä perheellä anekauppa maksaa silloin 146 - 2920 euroa vuodessa ylimääräistä. Tällaisia kahvikuppiperusteluja kuulee tämän tästä ns. asiantuntijoiden suusta ja joka kerta esitys on yhtä epämääräinen. 

Voi vain kuvitella, millainen yhteiskunta olisi, jos vihreän aatteen poliitikkoja olisi enemmän vallassa. Jo pienelläkin määrällä nuo vihreät taivaanrannanmaalarit ovat saaneet paljon vahinkoa aikaiseksi. Euroopan kilpailukyky on lähes tuhottu, kun esim. Hassi&kumppanit ovat hääräilleet hehkulamppu-, päästökauppa-, rikkidirektiivien jne parissa.
Ei heille ole tärkeätä se, miten Suomessa voidaan. Heille on tärkeintä se, miltä heidän oma toimintansa näyttää muille aatteen aivopesemille. Isänmaa ei tälle ryhmälle merkitse mitään ja on tuskin edes top 5:ssä, kun viiteryhmiä laitetaan järjestykseen. Ensin tulevat kaikenmaailman kansainväliset viherterroristijärjestöt, kuten esimerkiksi Greenpeace, ja vasta paljon myöhemmin Suomi ja suomalaisten etu. 

Yhteistä viher- ja/tai vasemmistohaaveilijoille on lähes täydellinen ymmärtämättömyys tai piittaamattomuus taloudesta. Kaikkea kivaa kaikille. Lähes mitä tahansa idioottimaista ideaa kannatetaan, jos joku vain muistaa esittelyssä mainita jonkun taikasanan, kuten esimerkiksi ilmaston muutos, ympäristöystävällinen, monikulttuuri, uusiutuva energia, työvoimapula, maahanmuutto... Tässä vaiheessa aivot ovat jo kytkeytyneet johonkin kummalliseen euforiseen tilaan ja ainoa kysymys on enää, että minne voidaan allekirjoittaa, hinnasta viis.

Hyvä kirjoitus vihreästä harha-aatteesta ja mm Greenpeacesta ja IPCC:stä täällä.

Pidän Raision Perussuomalaisten ensisijaisena tavoitteena olla blokkaamassa tai hidastamassa vihervasemmiston suurimpia idioottimaisuuksia. Jo se, että me olemme olemassa ja saimme viisi valtuustopaikkaa hidastaa maailmanparantajien toimintaa, koska vasemmistoblokilla ei ole enää enemmistöä valtuustossa. 
Yritetään pitää jalat maassa ja tuoda maalaisjärkeä ja kansan ääntä politiikkaan. Jos kukaan ei ole kyseenalaistamassa ja vastustamassa punavihreää hinnasta viis maailmanparannusta, tulee tästä maasta todella ankea ja erittäin kallis paikka elää. Tosin jos tuota utopiaa ei vastusteta myös Euroopan tasolla, on peli menetetty.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, vihreät, vasemmisto, IPCC, Greenpeace