Vaalitulos oli hyvä

Tiistai 21.4.2015


Eduskuntavaalien tulos perussuomalaisten osalta on hyvä. Suuri kiitos raisiolaisille äänestäjille annetuista äänistä. Nostitte puolueen kannatuksella mitattuna ensimmäiselle sijalle Raisiossa.

Perussuomalaiset sai annetuista äänistä 22,9 prosenttia, mikä on puolitoista prosenttiyksikköä enemmän kuin seuraavaksi tulleilla demareilla. Sosiaalidemokraattien kannatus oli 21,4 prosenttia. Kokoomuksen kannatus oli 20,2 prosenttia. Viime eduskuntavaalien tuloksesta paransimme 1,4 prosenttiyksikköä. Tulos olisi todennäköisesti ollut vieläkin parempi, jos meillä olisi ollut raisiolainen ehdokas listoilla.

Raisiossa kannatuksemme on ollut Varsinais-Suomen kärkeä jo useampien vaalien ajan. Kunnallisvaaleissa saimme kohtalaisen tuloksen mutta tuossa suhteessa meillä olisi vielä mahdollisuus parantaa roimasti.

Perussuomalaiset olivat kuntavaaleissa neljänsiä ja edellä olivat Kokoomus, Sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto. Jos nykyinen kannatus realisoituu seuraavissa kuntavaaleissa, niin kamppailemme helposti kärkisijoista Kokoomuksen ja Sosiaalidemokraattien kanssa.

Menestys on mahdollinen mutta se vaatii tekijänsä. Tämä tarkoittaa yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamista ja jäsenten aktivointia mukaan toimintaan. Kuntavaaleihin on tärkeää saada mahdollisimman paljon ehdokkaita listoille, koska vain riittävän laaja ehdokasasettelu mahdollistaa kannatuksen realisoitumisen.  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini