Pieniä kuulumisia

Tiistai 2.6.2015 - Mika Koivisto


Hieman tullut pidettyä taukoa kirjoittamisesta vaalien jälkeen. Taisi tulla yliannostus politiikan ja yhteiskunnallisten asioiden osalta hetkeksi.

Myös hallitusneuvottelut ja hallitusohjelman odotteleminen on vaikuttanut kirjoitteluun – täytyy katsoa mitä tuo kaikki nyt tarkoittaa.

Toisaalta Raisiossakaan ei ole mielestäni kovin ihmeellisiä asioita ollut tapetilla, joskin pari vanhaa juttua hiljalleen kytee pintakerroksen alla ja odottaa pientä puhallusta leimahtaakseen taas.

Kaupunginhallituksessa sentään saatiin muutettua Turulle annettavaa lausuntoa pikaraitiotiestä neutraalimmaksi ja siten hieman pienennettyä riskiä, että puolihuolimattomilla lausunnoilla ajautuisimme vahingossa mukaan kalliiseen hankkeeseen. Tosin nykyisellä Turun taloudellisella tilanteella hanke tuskin toteutuu aivan lähiaikoina.

Taannoin kirjoitin veroista ja menoista. Uuden talousarvioennusteen mukaan Raision verotulot kasvavat hieman tänä vuonna mutta tulos jäisi kokonaisuudessaan miinukselle vajaa kaksi miljoonaa euroa. Toimeentulotukimenot jatkoivat kasvuaan Raisiossa viime vuonnakin ja todennäköisesti sama meno jatkuu myös tänä vuonna. Jostain syystä Raision luvut ovat lähteneet todella suureen kasvuun vuoden 2009 paikkeilla. Viime vuodelta luku oli 199 euroa/asukas ollen yli kaksinkertainen Varsinais-Suomen keskiarvoon verrattuna. Linkki. Tässä on vaan edelleen jotain kummallista verrattuna muihin kuntiin. Tai sitten se on ilmiselvää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini