Tilanne kuumenee

Tiistai 11.8.2015


Kesä on ollut täynnä maahanmuuttoon liittyviä uutisia Suomesta ja Euroopasta. Valitettavasti uutiset eivät ole olleet myönteisiä. On ollut raiskauksia, murhia, pahoinpitelyitä, mellakoita, ammuskelua, pommien ja käsikranaattien räjäyttelyä...

Laittomia siirtolaisia tulee massoittain Välimeren yli Eurooppaan ja päättäjät vain heiluttelevat käsiään pystymättä ratkaisemaan ongelmaa. On vain toitotettu samaa virttä, että kaikki tulijat pitää sijoittaa Eurooppaan vaikka väkisin.

Sisäministeri Orpo kävi Brysselissä nöyristelemässä ja suostui kaikkeen, mitä Suomelle ehdotettiin. Väitti tosin toista kotimaassa, mutta onneksi ei nykyään olla enää tiedonvälityksessä paperilehtien varassa ja tuostakin reissusta totuus paljastui.

Suomi siis suostui ottamaan suhteessa enemmän pakolaisia, mitä meille laskennallisesti olisi pitänyt osoittaa.

Ja tämä on vasta alkua. Ns. vapaaehtoinen ja väliaikainen taakanjako on vain välivaihe. Nyt kun pää on saatu auki, niin tälle ei tule loppua. Tänä vuonna on melko varmasti tulossa esitys Euroopan parlamentissa (vihje luotettavasta lähteestä), mikä muuttaisi taakanjaon pysyväksi.

Viime viikkoina Suomessa on etsitty kuumeisesti uusia paikkoja perustaa vastaanottokeskuksia, kun laittomia maahanmuuttajia putkahtelee Suomeen kuin sieniä sateella. Turun keskus on ääriään myöten täynnä ja Punkalaitumen vastaanottokeskus avattiin uudelleen. Nyt uutena kohteena avataan Harjavaltaan keskus. Nämä kaikki tulevat pumppaamaan vastaanotetut muille paikkakunnille, kunhan valtion, eli veronmaksajien, maksamat korvaukset on kuitattu. Ja yleensä suunta vastaanottokeskuksista on kohti suuria kaupunkeja ja niiden ympäryskuntia.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tänne tullaan Ruotsista. Esimerkiksi Turkuun tuskin tullaan lentäen ja silti Turun poliisilaitoksen maahanmuuttoyksikön edessä on aamuisin parhaimmillaan/pahimmillaan useita kymmeniä laittomia tulijoita odottamassa paikan aukeamista. Tämä viittaisi siihen, että nuo tulevat laivalla Ruotsista. Ja sama ilmiö on havaittu myös pohjoisessa mutta siellä ei tarvitse tulla edes laivalla yli. Tilanne vaatisi Dublinin sopimuksen noudattamista ja laittomien siirtolaisten palauttamista Ruotsiin. Jostain syystä näin ei nyt toimita ja sana on varmasti kulkeutunut jo Afrikkaan saakka, joten tulijoita on tulossa pilvin pimein.

Tätä asiaa ei ratkaista avaamalla rajat kaikille. Vaikka ottaisimme Suomeen miljoona ihmistä vuodessa, niin Afrikan ongelmat eivät poistu minnekään. Sen sijaan Suomi olisi sellaisissa ongelmissa, että emme niistä enää selviäisi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini