Tuhannen ja yhden asian mies

Keskiviikko 29.6.2016


Toreilla ja turuilla, ja myös kokouksissa, tulee välillä vastaan kaikenlaisia kommentteja ja yrityksiä horjuttaa ajamaani linjaa. Yksi suosituista muka nokkelista kommenteista on tuo ”ajat vain yhtä asiaa”. Mitäs tuohon sitten enää sanomaan, muuta kuin että näin on – talous on aina mielessä, kun päätöksiä tehdään ja yleensä talous myös määrää tahdin.

Voi tietty olla, että tuo viimeisinkin huutelija, sitoutumattomien entinen valtuutettu/varavaltuutettu, tarkoitti jotain muuta mutta lopulta kaikki liittyy talouteen. Sitä en tiedä mitä hän on aikoinaan yrittänyt tehdä tai ajaa.

Huutelija kummasteli, että miksi en muka aja vanhusten asiaa jne. Totesin, että juuri sitä yritän tehdä ja säästää rahaa ei-lakisääteisistä toiminnoista, jotta voisimme paremmin pitää huolta vanhuksista. Eihän hän ymmärtänyt tilannetta ollenkaan, mutta se ei ollut yllätys. Joillekin ison kuvan hahmottaminen tuottaa vaikeuksia ja ei kerta kaikkiaan ymmärretä miten asiat vaikuttavat toisiinsa.

Tuon hahmotusongelman olen huomannut myös kokouksissa. Voidaan ihmetellä kuinka tietystä asiasta on pakko leikata mutta samalla voidaankin toisessa asiassa lisätä kaupungin menoja ymmärtämättä kokonaisuutta. Tämä, jos mikä, on yhden asian politiikkaa tai vain omien asioiden ajamista.

Tästä päästäänkin pienellä aasinsillalla vihreisiin ja vasemmistoon.

Yksi asia on varma – vihreät ja vasemmisto kykenevät vain lisäämään menoja mutta heillä ei ole yhtään toteuttamiskelpoista ideaa talouden parantamiseksi. Punavihreällä ajatusmaailmalla varustettuina he eivät taida edes ajatella mistä rahat palveluiden järjestämiseen tulevat.

Heitetään vain uusia järjettömiä aloitteita ilmaan ja samalla ihmetellään, kun on leikattava palveluita ja jatkuvasti tehostettava toimintaa. Tuo, jos mikä, on täydellistä piittaamattomuutta tai osaamattomuutta. Tai pölhöpopulismia.

Jos Raisiossa tapahtuisi niin, että vihreät, ja vasemmistoliitto, lisäisivät kannatustaan kuntavaaleissa, olisi se veronmaksajille suureksi tappioksi. Jo tällä hetkellä yksi vihreä valtuutettu tehtailee menoja lisääviä aloitteita ja vasemmisto niitä surutta yleensä kannattaa (toimii myös päinvastoin). Mutta puolikasta sanaakaan ei sanota siitä, että miten nuo halutut menot katettaisiin. Jos siis ikuista mantraa verojen korottamisesta ei nyt lasketa mukaan.

P.S. Muutamia asioita, joissa olen yrittänyt vaikuttaa valtuustokauden aikana: joukkoliikenne ja varsinkin se, että raitiotietä ei rakennettaisi, rakennusliikkeille myönnettävien sakkomaksujen vapautusten vaatiminen maksuun, liikunta-asiat, turhien tukien maksamisen lopettaminen kaikenlaisille suht epäonnistuneille tapahtumille, kunnan maahanmuuttopolitiikka, kunta- ja kiinteistöveron pitäminen mahdollisimman alhaalla, kunnan taloudellisen tilan parantaminen, yleensäkin Raision edun huomioiminen...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini