Valtuuston kokouksessa tapahtunutta

Tiistai 14.3.2017 - Mika Koivisto


Kaupunginhallituksen 6.2. kokouksessa käsiteltiin kiinteistönluovutusasiaa, jossa päätösvalta haluttiin siirtää valtuustolta hallitukselle. Samalla olisi tullut mahdollisuus pitää yritysten rakentamisvelvoitteiden laiminlyönnit salaisina ja muutkin kiinteistönluovutuksiin liittyvät asiat.

Kaupunginhallituksen kokouksessa esitin, että asiaa ei hyväksytä mutta kannatusta ajatukselle ei tullut.

Sama asia oli valtuuston 13.3. esityslistalla ja kerroin edelleen, että jos päätös hyväksytään, se kaventaa valtuuston valtaa ja mahdollistaa asioiden salaamisen. Esitin siis johdonmukaisesti edelleen, että valtuustolle kuuluvaa päätösoikeutta kiinteistön luovutushinnasta ei esitetä siirrettäväksi kaupunginhallitukselle. Esitystäni kannatti vihreiden Rintee.

Koska ryhmät eivät olleet yksimielisiä esityksestä, niin asia meni äänestykseen. Tilanne oli sikäli kummallinen, että nyt kannatusta esitykselleni löytyi laajemmaltikin, vaikka kaupunginhallituksessa kukaan ei kannattanut esitystä. No, ehkä tulevilla vaaleilla on osuutensa asiassa.

Esitykseni meni läpi ja päätösoikeus kiinteistön luovutushinnasta pysyy valtuustolla ja samalla asiat pysyvät avoimina eli julkisina.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini