Joukkoliikenneratkaisusta

Lauantai 10.2.2018 - Mika Koivisto


Seudullista joukkoliikenneratkaisua on puitu lehdissä, sekä Turun ja Raision kaupunginhallituksien tiedotustilaisuudessa.

Raision Perussuomalaiset ovat tuoneet esiin raitiotien korkeita rakentamiskustannuksia esiin jo vuodesta 2012-2013, ja onkin mukavaa huomata, että muutkin puolueet Raisiossa ovat nykyään samoilla linjoilla kanssamme.

Tosin vielä on vääntämistä myös toisen huonon vaihtoehdon eli superbussin järkevyydestä ja soveltuvuudesta raisiolaisille.

Superbussivaihtoehto on myös kallis ratkaisu, vaikka ei yhtä katastrofaalisen kallis kuin raitiotie. Mutta kallis kuitenkin, koska seutuliikenne pysyisi vielä osittain mukana kuvioissa ja superbussin kustannukset tulisivat uutena lisänä vanhojen maksujen päälle.

Raisiolaisille superbussi tarkoittaisi siis enemmän kustannuksia, vähemmän pysäkkejä ja harvempia vuorovälejä. Ei kuulosta kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, eihän?

Raisioon tulisi suunnitelman mukaan pysäkki keskustaan, kaupungintalolle ja Huhkolle. Eli vain kolme pysäkkiä. Keskustasta Lumparlan suuntaan tilanne olisi sellainen, että seutuliikennettä täytyisi ajaa kuten nykyään, mutta Turkuun jatkavat joutuisivat vaihtamaan bussia keskustassa.

Näen tuollaisen toiminnan aika huonona ratkaisuna, varsinkin jos Raision keskustaan tulisi tuon seurauksena jonkinlainen bussiterminaali vaihtoja ja kääntöjä varten.

Jos tänä keväänä asiasta pitää päättää, niin olen sitä mieltä, että meidän ei pitäisi tässä vaiheessa lähteä mukaan kumpaankaan (raitiotie/superbussi) hankkeeseen. Raisiolla on edessään E18 tien kanssa erittäin suuret projektit ja nyt meidän tulisikin keskittyä tuon hankkeen läpiviemiseen. Kun tiehanke on mallillaan, voimme sitten katsoa minkälaista ratkaisua tarvitsemme joukkoliikenteen kanssa.
Todennäköisesti kaistojen lisääminen Raisiontielle on järkevin ja kustannustehokkain ratkaisu raisiolaisten kannalta.

P.S. Hiukan ollut kirjoitusten kanssa hiljaisempaa mutta samojen vanhojen asioiden kanssa edelleen väännetään aina tilaisuuden tullen.

Avainsanat: Raisio, joukkoliikenne, raitiotie, superbussi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini