Valtuustossa aloitteita maahanmuuttoon

Tiistai 11.12.2018 - Mika Koivisto


Valtuuston kokouksessa 10.12. perussuomalaisilta kaksi aloitetta liittyen maahanmuuttoon.

Raisio on tunnetusti humanitaarisen maahanmuuton suuri kunta.
Olemme olleet valmiit jopa ajamaan taloutemme kiville, kunhan vaan mikään ei lopeta alati kasvavaa humanitaarista muuttoa kuntaan.

Minun ja perussuomalaisten mielestä Raision päämääränä ja visiona tulisi olla turvallinen ja suomalaisia perheitä kiinnostava muuttokohde.

Suuri määrä humanitaarista maahanmuuttoa kuntaan tarkoittaa mahdollisesti heikentynyttä turvallisuustilannetta, heikentyvää taloutta, ja on tekijä, mikä vaikeuttaa uusien veronmaksajien houkuttelemista kuntaan.

Vaikka Raision ja Ely-keskuksen välillä tehtyä sopimusta humanitaaristen maahanmuuttajien määristä onkin saatu muutettua hieman parempaan suuntaan raisiolaisten eduksi, niin muutos ja sopimuksen valvonta ei ole vielä riittävää.

Kuntaan muuttaa jatkuvasti paljon ns. itsenäisesti kuntaan muuttavia humanitaarisia maahanmuuttajia. Tuollainen muuttoliike on seurausta siitä, että kuntaan on jo keskittynyt suuri määrä maahanmuuttajia joistain tietyistä kulttuureista tai etnisistä ryhmistä ja uudet tulijat haluavat muuttaa kaltaistensa joukkoon.

Tällainen johtaa itseään ruokkivaan kierteeseen ja lisää edelleen ns. itsenäistä muuttoa.

Emme voi suoraan estää tuota ns. itsenäistä muuttoa kuntaa, mutta meidän tulisi vähentää sopimusperusteista maahanmuuttoa kuntaan niin minimimäärään kuin mahdollista.

Liiallinen määrä maahanmuuttajia voi aiheuttaa sen, että tulijat eristäytyvät omiensa pariin ja käyttäytyvät kulttuurinsa mukaan, eivätkä integroidu suomalaiseen kulttuuriin.

Kaupungille tilanne on kestämätön taloudellisessa mielessä, koska tulijat käyttävät paljon palveluita mutta kaupungin tulot eivät lisäänny. Voi jopa käydä niin, että kantasuomalaiset muuttavat pois tai ainakaan uusia veronmaksajia ei helposti kuntaan enää muuta, jos kaupungilla on maahanmuuttajakaupungin maine.

Vastaavanlaisia aloitteita ollaan ennenkin tehty, mutta ehkä aika ja yhteiskunta on nyt kypsempi tarvittaville toimenpiteille.

Kaksi uusinta aloitetta linkissä.

Ja tuosta suoraan aloite 1 ja aloite 2. Aloite 2 liittyy vetovoimatekijöiden selvittämiseen.
Aloite 1 liittyy ikuisuuskysymykseen Raisiossa eli kaupungin ja Ely-keskuksen väliseen sopimukseen humanitaaristen maahanmuuttajien määrään.
Perussuomalaiset on jo vuodesta 2013 yrittänyt vähentää määrän lähelle nollaa mutta muut puolueet eivät ole vielä täysin sisäistäneet maahanmuuton kustannuksia kaupungille ja siksi empivät tukemistamme.
Mutta pientä edistystä asian suhteen on vuosien sitkeän työn jälkeen saavutettu ja ehkä pääsemme taas askeleen lähemmäs tavoitetta.

Avainsanat: Raisio, maahanmuutto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini