Ei raitiotietä Raisioon

Tiistai 30.4.2019 - Mika Koivisto


Joukkoliikenteen päätökset siirtyivät Turussa elokuulle ja ilmeisesti myös Raisiossa päätöksiä lykätään syksyyn.

Olen puhunut Raision päätöksestä ja ajankohdasta mm. hallituksen puheenjohtajan kanssa ja todennut, että meidän on nyt aika tehdä omat ratkaisut ilman Turun aikatauluja. Joko niin, että päätös tulee hallituksen pöydälle tavanomaisia reittejä pitkin tai sitten perussuomalaiset tekevät asiasta valtuustoaloitteen.

Kun lukee raitiotiestä kertovia uutisia ja kannanottoja, niin niissä mainitaan Raision osallistuminen varmana kuin se päätös osallistumisesta olisi jo nuijittu pöytään. Näin ei ole eli Raisiossa ei ole tehty päätöstä osallistua raitiotiehankkeeseen.

Siksi Raision tulisi nyt selväsanaisesti kertoa Turun päättäjille, että me emme ole osallistumassa tällä hetkellä raitiotien rakennussuunnitelmiin. Kertomalla oman kantamme voisimme samalla auttaa turkulaisia päättäjiä päättämään ja koko hanke ehkä haudattaisiin toistaiseksi liian kalliina investointina.

Raisiossa perussuomalaiset ovat olleet jo vuosia sitä mieltä, että hanke on liian kallis Raisiolle, eikä tuo parannuksia nykyiseen liikennöintiratkaisuun verrattuna.

Muista puolueista voin arvioida vasemmistoliiton ja vihreiden olevan raitiotiehankkeen takana. Keskusta ei ole hankkeen takana. Kokoomus ja sosiaalidemokraatit ovat ilmeisesti jakautuneet ryhmien sisällä mutta muutamien kanssa keskusteltuani voisin veikata, että kumpikaan puolue ei tule kannattamaan raitiotiehankkeeseen osallistumista.

Turussa kaupunginjohtaja Arve siis siirsi ratkaisun elokuulle ja luulen, että hän yrittää vain pelata aikaa ja saada riittävän määrän kannattajia hankkeen taakse. Ehkä Arvekin tietää, että Raisiosta kannatusta ei ainakaan tällä hetkellä löydy ja siksi päätöstä pitää viivyttää viimeiseen asti ja odottaa jotain ihmettä tapahtuvaksi.

Näillä näkymin Raisio ei tule osallistumaan hankkeen suunnitteluun ja kustannuksiin.

Avainsanat: Raitiotie, Turku, Raisio, joukkoliikenne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini