Valtuustoaloite lasten ja nuorten turvallisuudesta

Tiistai 29.1.2019 - Mika Koivisto

Tein Raision valtuustossa aloitteen lasten ja nuorten turvallisuuteen liittyen. Oma valtuustoryhmämme oli aloitteen takana esityshetkellä. Saattaa olla, että aloitteeseen tuli muutama nimi sen jättämisen jälkeen mutta tuskin löytyy nimiä kaikkien puolueiden edustajista.

Kun Oulun tapaukset nostivat vihdoin maahanmuutosta johtuvat ongelmat ja rikokset hetkeksi puheisiin, niin monet muut puolueet tulivat julkisuuteen ja puhuivat siihen malliin, että maahanmuuton synnyttämille ongelmille tehtäisiin jotain.

Ehkäpä muiden puolueiden ulostulot olivat vain puheita. Muut puolueet eivät pidä edelleenkään maahanmuuttajien aiheuttamia rikoksia suurena ongelmana. Suurempi ongelma tuntuu olevan se, että Perussuomalaiset tuovat ongelmat esiin ja vaativat toimia rikosten vähentämiseksi.

Nyt esitetystä aloitteesta kannattaisi kaupungin ottaa kaikki irti ja laittaa prosessit tällaisen asian suhteen kuntoon, kun melko todennäköisesti kuitenki asia tulee eteen enemmin tai myöhemmin.


Valtuustoaloite lasten ja nuorten turvallisuudesta

Julkisuuteen on tullut tieto Oulun laajasta ja vakavasta seksuaalirikosten sarjasta, jossa uhreina on ollut alaikäisiä tyttöjä ja epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Sarani kertoi haastattelussa, että Oulussa paljastuneet epäillyt törkeät lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat vain jäävuoren huippu. Tästä syystä asiaan tulisi suhtautua Raisiossa erittäin vakavasti.

Oulussa muunkielisten osuus on väestöstä noin neljä prosenttia. Raisiossa muunkielisten osuus on reilusti yli seitsemän prosenttia ja jatkuvasti kasvussa. Meidän lähes kaksinkertainen osuus muunkielisistä tarkoittaa sitä, että myös riski joutua hyväksikäytetyksi on korkeampi.

Raisiossa olisi hyvä selvittää hyväksikäyttötapaukset ja yritykset perinpohjaisesti. Selvitetään harjoitetaanko kouluissa ja päiväkodeissa vastaavanlaista toimintaa kuin esimerkiksi Oulussa eli viedään aikuisia maahanmuuttajataustaisia miehiä tutustumaan lapsiin. En halua uskoa, että Raisiossa olisi toimittu näin typerästi ja lapsenuskoisesti mutta kun nykyinen monikulttuurisuusagenda on pesiytynyt syvälle yhteiskunnan rakenteisiin, niin kaikki voi olla mahdollista.

Esitämme, että selvitetään: Onko Raisiossa ollut turvapaikanhakijoiden tms. järjestettyjä vierailuja kouluihin ja päiväkoteihin? Jos on ollut, niin jatkuuko ko. toiminta edelleen ja mitä on tehty vierailujen lopettamiseksi?

Mitä toimenpiteitä tehdään, ettei vastaavanlaista pääse tapahtumaan Raisiossa ja että tapaukset eivät myöskään jää piiloon?

Onko nuorisotiloissa valvontaa, jotta aikuiset miehet eivät käy tiloissa vaanimassa alaikäisiä uhreja?

Lisäksi esitämme, että kaupunki järjestää tiedotustilaisuuksia eli turvallisuusinfoja kouluissa oppilaille ja oppilaiden vanhemmille yhdessä poliisin kanssa liittyen mm. Oulussa ilmi tulleisiin rikoksiin.

Raisiossa 28.1.2019

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, turvallisuus, maahanmuuttajat, Oulu, hyväksikäyttö

Yle uutisoi harhaanjohtavasti maahanmuuttajien kuntapaikoista

Lauantai 19.1.2019 - Mika Koivisto

Ylen pauhaa jaskaa tai sitten uutisissa tahallaan hämätään vastaanottajaa (Kohdasta 00:24). Yle kertoo, että kiintiöpakolaisia ei riitä kaikkiin kuntiin, joissa on kuntapaikkoja tarjolla. Suomen kiintiöpakolaisten määrä on 750 ja kuntapaikkoja on tarjolla vuosittain noin 1300 kappaletta.

Annetaan siis ymmärtää, että enemmänkin voitaisiin ottaa maahanmuuttajia, koska kuntapaikat ovat täyttämättä. Yle jättää kertomatta, että kuntapaikkoja täytetään myös turvapaikanhakijoilla ja ns. turvapaikanhakijoilla.

Ely-keskukset maanittelevat jatkuvasti kuntia kasvattamaan kuntapaikkojen määrää, jotta kuntiin pystyttäisiin sijoittamaan entistä enemmän esimerkiksi maahan laittomasti tulleita siirtolaisia, jotka ovat prosessin kuluessa muuttuneet turvapaikanhakijoiksi.

Viime vuonna Suomen rajojen yli lompsi noin 2500 laitonta siirtolaista. Kun tuohon määrään lasketaan mukaan kiintiöpakolaiset, on kuntapaikkoja tarvitsevien määrä noin 3200-3300 maahanmuuttajaa. Lisäksi tietysti aiemmat tulijat, jotka eivät ole vielä kuntapaikkaa saaneet.

Muutama vuosi sitten kirjoitin maahanmuuttajien kuntiin sijoittamisesta jonkin verran, koska asia oli silloin(kin) erittäin ajankohtainen Raisiossa.

Tuolloin kuntapaikkoja oli vuosittain tarjolla keskimäärin noin 1300 kappaletta. Kuntapaikkojen määrä kasvoi hetkellisesti vuoden 2015 maahanmuuttokriisin seurauksena mutta paikkojen määrä näyttää palanneen taas aiempiin lukemiin.

Kuntapaikkoja ei siis riitä kaikille maahan tulleille, vaikka lukumääräisesti kiintiöpakolaisille nuo paikat riittäisivätkin. Ongelmana on myös se, että kaikki kuntien myöntämät paikat eivät kiinnosta tänne tulijoita. Suurimpien kaupunkien ja ympäryskuntien kuntapaikat kiinnostavat mutta vähänkin syrjemmässä olevat paikat jäävät täyttämättä.


Esimerkiksi Varsinais-Suomessa paikkoja jää täyttämättä, koska hätää ja vainoa pakeneville ei kaikki paikkakunnat kelpaa, kuten voimme seudullisen kotouttamisohjelman tekstistä lukea.

”Pienempien kuntien osalta kehitys on ollut myös myönteistä: Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko ovat tehneet ELY-keskuksen kanssa vastaanottoa koskevan sopimuksen vuosiksi 2016-2018, mutta käytännössä ELY-keskus ei ole kyennyt sijoittamaan pakolaisia ko. kuntiin. Tämä johtuu pääosin siitä, että pakolaisten kuntiin sijoittaminen perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä pakolaisilla ole oikeaa ja riittävää tietoa asumisesta pienemmillä paikkakunnilla.” kotouttamisohjelma, s 4.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntapaikat, kiintiöpakolaiset, maahanmuuttajat

Oulu on vasta alkua

Lauantai 12.1.2019 - Mika Koivisto

Oulussa tulee ilmi aina vaan uusia tapauksia, missä maahanmuuttajat ovat raiskanneet lapsia. Tapaukset eivät ole lähihistoriassa ainoita, mutta tässä laajuudessa maahanmuuttajien tekemiä joukkoraiskauksia ei ole tullut ennen ilmi.

Vuoden 2018 loppupuolella Oulussa ilmitulleet tapaukset tuskin ovat laatuaan ainoita, vaan vastaavia tulee julki kiihtyvällä tahdilla. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Sari Sarani totesi MTV:n haastattelussa 5. joulukuuta epäiltyjen lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten olevan vain jäävuoren huippu.

Jos Oulun tapaukset tosiaankin ovat vasta alkua, niin lapsiin kohdistuvia rikoksia täytyy olla paljon enemmän sellaisilla paikkakunnilla, missä maahanmuuttajien suhteellinen määrä on korkeampi.

Oulussa ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on noin 4,1 %. Vastaavat luvut Suomen suuremmissa kaupungeissa ovat moninkertaisia. Esimerkiksi Turussa osuus on noin 11,4 %, Tampereella 7,5 %, Helsingissä 15,5 %, Espoossa 16,1 % ja Vantaalla 18 %.
Jopa Raisiossa ulkomaalaistaustaisten suhteellinen osuus on melkein kaksinkertainen Ouluun verrattuna. Taulukko, graafi.

Edellisten lukujen valossa on erittäin todennäköistä, että vastaavia törkeitä rikoksia on tapahtunut muuallakin mutta jostain syystä julki tällaisia tapauksia on tullut kovin vähän. Syynä voi olla se, että poliisi ei ko. rikoksista lähde tiedottamaan erikseen, vaan koittaa pitää asian suhteen matalaa profiilia. Ehkä mediassakin on ollut käytäntönä jättää kertomatta vastaavista rikoksista, jos tapaukset eivät ole tulleet jo julki netin blogeissa tai vaihtoehtomedioissa.

Nyt onkin tavoitteena saada käräjäoikeuksien juttulistat tarkempaan syyniin, jotta kaikki mahdolliset tapaukset voidaan tuoda julki ja kertoa kansalle mihin löperö ja hyväuskoinen maahanmuuttopolitiikka johtaa.

Maahanmuuttopolitiikkaan ja rajavalvontaan täytyy saada muutos ja muutos ei ole mahdollinen muuta kuin Perussuomalaisia äänestämällä.

Mika Koivisto, maahanmuuttoasiatuntija - tiedät kyllä miksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oulu, maahanmuuttajat, joukkoraiskaus