Ei kilometriveroa Raisioon, ei kilometriveroa minnekään

Perjantai 5.3.2021 - Mika Koivisto

Seuraavissa kuntavaaleissa äänestetään muun muassa siitä saavatko raisiolaiset liikkua autoillaan ilman rangaistusmaksuja eli kilometriveroja.

Raisio on liikenneyhteyksineen keskeisellä paikalla ja kaupungista on nopeat ja hyvät yhteydet muille paikkakunnille. Hyvä liikenneyhteydet ovat meille vahvuus ja tuota vahvuutta ei tule missään nimessä pilata.

Valitettavasti tällä hetkellä on vallalla ajatusmaailma, että liikkumista tulisi rajoittaa hidastamalla ja vaikeuttamalla yksityisautoilua, asettamalla kilometrimaksuja ja vaikeuttamalla pysäköintiä.

Koko kirjoitus linkissä https://turunseutusanomat.fi/2021/02/ei-kilometriveroa-raisioon-ei-kilometriveroa-minnekaan/

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, ruuhkamaksu, kilometrivero, auto

Kuulumisia kaupunginhallituksesta

Tiistai 3.11.2020 - Mika Koivisto

Raision kaupunginhallitus käsitteli 2.11. kokouksessaan mm. Turun valtuuston pyytämää lausuntoa raitiotiestä ja ensi vuoden veroesityksiä valtuustolle.

Asiaa raitiotiestä on tullut käsiteltyä blogissa aiemmin ja olen kirjoittamiani asioita tuonut muiden kaupunginhallituksen jäsenten tietoon.
Virallisia selvityksiä lukemalla ja niiden avainkohtia avaamalla muillekin valkeni, että hanketta ei voitu joukkoliikennesyillä puoltaa. Kun joukkoliikennesyyt eivät olleet riittävän painavia, hanketta alettiin kutsua kaupunkikehityshankkeeksi. Hankkeen vaikutuksista annettiin liian myönteisiä tulevaisuudenkuvia ja nostamani epäkohdat koko raitiotien tarpeellisuudesta nousivat keskusteluun.

Raitiotiehanke kuivui Raision osalta kasaan viime syksynä, kun Turussa ymmärrettiin, että hanke ei menisi läpi Raision valtuustossa. Turku päätti tehdä oman ratkaisun ja pelasi varman päälle tekemällä raitiotiestä Turun oman hankkeen seudullisen hankkeen sijaan.

Asia ei vielä aivan jäänyt tuohon, vaan Turku päätti tiedustella millaisella aikataululla Raisio voisi liittyä mukaan hankkeeseen.
Raision kaupunginhallitus antoi tänään lausunnon aikataulusta. Lausunto oli sellainen, että käytännössä asiaan palataan vuosikymmenen loppupuolella.

Veroasioissa kaupunginjohtajan esitys vuoden 2020 kuntaveroksi oli 0,5 prosenttiyksikön korotus 20,25 prosenttiin ja kiinteistöverojen pitäminen ennallaan.
Vastaesityksessä esitettiin kuntaveron pitämistä nykyisellään ja ehdotus voitti äänestyksen jälkeen 5-5, yksi tyhjä puheenjohtajan äänen ratkaistessa. Olin nykyisen kuntaveron kannalla.

Hallituksessa tuli esitys vakituisen asuinkiinteistön kiinteistöveron laskemiseksi 0,41 prosenttiin. Tämä esitys meni hallituksessa yksimielisesti läpi.
Seuraavaksi veroasiat käsitellään valtuustossa 9.11. mutta olen melko varma, että vasemmistopuolueet tulevat esittämään kuntaveron nostoa ja suurella todennäköisyydellä korotus menee läpi.

Kiinteistöveron lasku on kuitenkin hyvä asia. Olen koittanut saada Raision kiinteistöveroa alemmaksi koko valtuustossa olon aikani mutta asia ei ole saanut vastakaikua kuin vasta viime vuosina. Mutta hyvä, että viimein on havahduttu Raision korkeisiin asumiskustannuksiin ja saadaan kaupunkia taas hieman houkuttelevammaksi uusille asukkaille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, kuntavero, kiinteistövero, raitiotie

Orpo haluaa korottaa sähköveroa yli 7 %

Perjantai 5.4.2019 - Mika Koivisto

Iltalehdessä on listattu joitain menoja ja tuloja eli veronkorotuksia, mitä puolueet ovat vaalilupauksissaan maininneet. Linkki.

Demareilla ja vihreillä on tietysti mukana rahan kaataminen kuuluisaan Kankkulan kaivoon eli kehitysyhteistyörahoituksen nosto 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.
SDP ja vihreät ovat puheistaan huolimatta valmiita myös korottamaan polttoaineiden verotusta ja lisäämään heidän määrittelemiään haittaveroja kaikelle kansalle. Edellä mainittu tarkoittaa suomeksi asumisen, liikkumisen ja elinkustannusten rivakkaa nousua.

Kokoomus on selkeästi ilmoittanut, että puolue tulee korottamaan asumiskustannuksia lämmityspolttoaineiden verotuksen kiristämisellä ja nostamalla sähköveroa. Myös tavallisen kansan käyttämien autojen ajoneuvoveroa kokoomus on valmis korottamaan ja alentamaan kalliiden sähköautojen autoveroa. Kansa laitettaisiin maksamaan hyvätuloisten autoveron poisto.

Sähköveron korotus ensimmäisessä veroluokassa on todella härski teko. Orpo on vaalitenteissä puhunut siirtomaksujen kohtuuttomuudesta mutta on nyt kuitenkin itse valmis korottamaan jo korkeita maksuja yli 7 %.
Lämmityspolttoaineiden korotusprosenttia Orpo ei ole kertonut mutta tuotto on laskettu suuremmaksi kuin sähköveron korotuksesta saatava tuotto, joten ainakin samansuuruinen korotus on tulossa lämmityspolttoaineisiin kuin sähköveroonkin.

Kun lukee uutisia ja katsoo vaalitenttejä, tuntuu kuin muiden puolueiden johto olisi menettänyt sen vähänkin suhteellisuudentajun mitä heillä on mahdollisesti ollut.
Ilmastohysteria ja paniikki on melkein käsin kosketeltavaa ja puheenjohtajat selittelevät ääni väristen kuinka Suomi pysäyttää ilmaston muuttumisen neljän miljardin vuoden muutoksen jälkeen kuin seinään. Siihen ei vaadita kuin se, että koko maa laitetaan polvilleen ja kansalaiset verotetaan kuiviin viimeistä senttiä myöten.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Orpo, sähkövero, sähkön hinta, kokoomus, perussuomalaiset

Sdp keksi uuden veron vanhojen verojen päälle

Keskiviikko 20.3.2019 - Mika Koivisto

Uusi Suomi julkaisi jutun, missä kerrotaan sdp:n suunnittelevan uutta veroa muiden verojen päälle. Uutisessa asia on aivan selvästi sanottu: "...joka asetettaisiin normaalin – nykyistä alhaisemman – arvonlisäveron päälle."

Veron nimi on "Ei lihavero, vaan kestävän kehityksen arvonlisävero", "elvkk-alv" tai lyhemmin "kk-alv". Samanlaista temppuilua Suomen valtio käytti aikoinaan autoverossa, kun Suomi peri omaa ylimääräistä veroaan EU-alueelta tuoduista autoista. Veron nimi oli "ei-arvonlisävero", "elv".

Demarit eivät tässäkään asiassa esitä mitään euromääräisiä kustannusvaikutuksia suomalaisille, vaan kätkevät hintojen nostamisen epämääräisyyksiin. Samanlaista toimintaa mitä sdp käytti polttomoottoriautojen kielloista, kun pyydettiin täsmennyksiä.

On melko varmaa, että vihreät ja vasemmistoliitto ovat myös innoissaan uudesta verosta ja mahdollisuudesta kontrolloida kansaa entistä enemmän. Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto ovat pohjimmiltaan kontrollipuolueita ja niiden edustajat haluavat puuttua ihmisten arkeen pienintä yksityiskohtaa myöten.

Poliitikoille nykyinen keskustelu ilmastonmuutoksesta tulee kuin lahjana. Siis sellaisille poliitikoille, jotka yrittävät kerätä kansalta mahdollisimman paljon veroja. Nyt perusteena kaikkeen lisäverottamiseen ja hintojen korottamisiin voidaan käyttää ilmastonmuutosta. Asialla voidaan perustella kaikki rahantarve ja verojen korottamiseen ei tarvitse keksiä enää muita tekosyitä.

Kun uusi sdp:n arvonlisävero, "sdp-alv", lisätään kaikkiin tuotteisiin, voidaan puhua jo merkittävästä hintojen noususta jokaisella elämän alueella.
Ruoan hinta nousee tietysti eli köyhällä ei ole enää varaa kuin heikkolaatuiseen ravintoon. Liikkuminen tulee huomattavasti kalliimmaksi, joten sekin vie rahaa ruokapöydästä. Asuminen kallistuu edelleen, vaikka vihervasemmisto kyllä jatkuvasti puhuu edullisemmasta asumisesta.

Minä en kannata uusien verojen keksimistä tai verojen ja maksujen korottamisia. Perussuomalaisten mielestä tässä maassa on pidettävä suomalaisista huolta, eikä verotettava heidän elämäänsä piloille.

Linkissä ajattelemisen aihetta suomalaisten kulutuksesta verrattuna muun maailman kulutukseen. On järjen köyhyyttä verottaa suomalaisia kohtuuttomasti vailla mitään käytännön merkitystä luonnon tai ilmaston tilaan.
Ja tuossa vielä toinen uutinen, missä kerrotaan Suomen tehneen jo paljon enemmän kuin muut maat ilmaston hyväksi.

#mikakoivisto89 #perussuomalaiset #ilmastonmuutos

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sdp, lihavero, ilmastovero, Antti Rinne, Mika Koivisto, 89, perussuomalaiset

Demarien ilmasto-ohjelma tulee kalliiksi

Sunnuntai 17.3.2019 - Mika Koivisto

Nyt voin jo julkaista mielipidekirjotukseni täälläkin, koska muutama lehti/media julkaisi tämän jo jokin aikaa sitten. Jos lehti julkaisee kirjoitukseni, niin en heti julkaise samaa kirjoitusta omilla sivuillani, koska on mielestäni reilua, että kirjoitus on luettavissa lehdissä, jotka sen julkaisevat. 

Demarit ovat muiden puolueiden (pois lukien perussuomalaiset) ohella laittamassa suomalaisia maksumiehiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa, vaikka Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on noin yksi promille. Suomen päästöt ovat noin 56 miljoonaa tonnia vuodessa ja esimerkiksi Intiassa päästöt kasvavat vuodessa yli kaksi kertaa koko Suomen päästöjen verran.

Sosiaalidemokraatit selittävät, että tuloerot ja eriarvoisuus ei saa kasvaa ja jokainen osallistuisi ilmastonmuutosveroihin maksukykynsä mukaan. Valitettavasti asia ei mene heidän kertomallaan tavalla. Jos energiaveroja korotetaan liikenteen ja asumisen osalta, ovat nuo verot luonteeltaan tasaveroja ja ne iskevät pahimmin kaikkein pienituloisimpiin. Samalla nuo verot nostavat kaikkien muiden tuotteiden, kuten ruoan hintoja.

On laskettu, että pelkästään Pariisin ilmastosopimuksen kustannukset Suomelle ovat 4-8 miljardia vuodessa. Tuo tarkoittaa keskituloiselle veronmaksajalle 200-300 euroa kuukaudessa lisää maksettavaa. Joulukuussa kahdeksan puoluetta julkisti tavoitteena kiristää Suomen velvoitteita Pariisin sopimusta enemmän. Demarit tekivät vielä oman irtiottonsa ja haluavat tuotakin enemmän kiristyksiä Suomen velvoitteisiin eli vieläkin enemmän kustannuksia veronmaksajille.

Olen useaan otteeseen kysynyt mm. sosiaalidemokraattien ehdokkailta miten sdp:n ilmasto-ohjelma vaikuttaa kansalaisten elinkustannuksiin. Vastausta en ole saanut yhteenkään kysymykseen. Kai demareilla sentään joku arvio asiasta on vai lonkaltako sdp:n puoluehallitus näitä ohjelmiaan syytää ihmisten ilmoille?

Perussuomalaiset ajavat sellaista ilmastopolitiikkaa, missä suomalainen veronmaksaja ja teollisuus eivät joudu kohtuuttomien tavoitteiden ja velvoitteiden maksumiehiksi. On tärkeää suojella ilmastoa, mutta rajoitukset pitäisi ensisijaisesti tehdä niissä maissa, missä pienetkin toimenpiteet tuottaisivat suuret hyödyt koko maapallon kannalta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilmastonmuutos, mika koivisto, lihavero, sdp, demarit, Antti Rinne, ilmastovero

Kokoomuksen vaaliohjelma käy tavallisen suomalaisen kukkarolle kalliiksi

Torstai 28.2.2019 - Mika Koivisto

Kokoomus julkisti vaaliohjelmansa ja sen luettuaan jokainen ymmärtää, että raippa tuossa heiluu ja kovaa. Kokoomuksen linjana on lisätä välillisiä veroja ja siten korottaa mm. asumisen, liikkumisen ja ruoan hintaa. Vastineeksi luvataan alentaa työn verotusta.
Kokoomuksen mukaan verotuksen keventäminen katettaisiin kiristämällä mm. haittojen verotusta. Heidän tulkintansa mukaan haittoja ovat juuri nuo asuminen ja liikkuminen.
Linkki TS:n uutiseen asiasta.

Tällaisessa touhussa ei ole mitään järkeä. Tavallinen suomalainen ei käytännössä hyödy yhtään mitään ansiotuloveron alennuksista, jos välillisiä veroja korotetaan samaan aikaan – viedään oikeasta taskusta ja laitetaan vasempaan taskuun. Välissä tosin katoaa osa rahoista jonnekin.

Elinkeinoelämän Keskusliiton käsikassarana toimiva puolue haluaa Suomeen lisää työperäistä maahanmuuttoa. Käytännössä tuo tarkoittaa tarveharkinnan poistoa EU:n ulkopuoliselta työvoimalta eli kehitysmaista suuntautuvalta maahanmuutolta. Kärsijöinä tässäkin tavoitteessa ovat taas kerran tavalliset suomalaiset työntekijät.

Kokoomuksen ”vihreä” sisäministeri Mykkänen häärää tapansa mukaan lempiaiheensa eli ilmastopolitiikan parissa. Uutisessa on kerrottu tavoitteena olevan, että sähköä tai biokaasua käyttävä ajoneuvo on suomalaiselle aina fossiilista polttoainetta käyttävää autoa kilpailukykyisempi vaihtoehto viimeistään 2030-luvulla.

Tuollainen edellä mainittu tavoite tarkoittanee sitä, että bensiiniä tai dieseliä polttoaineena käyttävän auton verotusta kiristetään. Kun tarpeeksi nostetaan nykyisten autojen verotusta, niin varmasti jossain pisteessä muut energiamuodot tulevat halvemmiksi. Mutta autoilun kokonaiskustannukset nousevat reippaasti.

Mykkänen myös yrittää järkeillä käytettyjen sähköautojen yleistyvän markkinoilla ja siten sähköautot olisivat tavallisten kuluttajien saavutettavissa. Hän ei ole ilmeisesti ajatellut asiaa aivan loppuun saakka. Käytetyn sähköauton akkujen uusiminen on todennäköisesti niin kallis toimenpide, että sellaiseen operaatioon ei tavallisella kuluttajalla ole varaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomus, vaaliohjelma, maahanmuutto, haittaverot

Valtuuston budjettikokous

Tiistai 12.11.2013 - Mika Koivisto

Veroista ja talousarviosta on nyt äänestetty. Kärsijä ja maksaja on tavallinen veronmaksaja. Korotus on 1,25 prosenttiyksikköä eli veroprosentti on ensi vuodesta alkaen 19,75%. Taitaa olla jo kolmas perättäinen vuosi, kun veroa nostetaan. Lisäksi nousee kiinteistöverot ja vesimaksut. Verorasitus per asukas on noin 290 euroa vuodessa ja tuosta voisi näppituntumalla arvioida perheen käteen jäävien tulojen laskevan ainakin 1000 euroa/vuosi. Kunnalle kertyy tuloja noin 7-7,5 miljoonaa euroa enemmän kuin jos verot ja maksut olisivat jääneet tämän vuoden tasolle.

Perussuomalaiset yrittivät pitää kunnallisveron korotuksen yhdessä prosenttiyksikössä, mikä sekin on paljon, mutta jouduimme enemmistön jyräämäksi.

Kun kuuntelee puheita valtuustossa, niin paljon esitetään sellaista että kunnan työntekijät olisivat tässä kärsijöitä ja ainoita maksajia. Ainakin siinä tapauksessa, jos veroja ei koroteta puhujien mielestä tarpeeksi. Minä väitän, että ne kärsijät tulevat kyllä aivan eri sektorilta tai sektoreilta kuin julkiselta puolelta. Näin suurilla maksujen korotuksilla asukkaiden käytössä olevat tulot laskevat huomattavasti ja siitä edelleen seuraa paikallisten yritysten palveluiden vähentynyt käyttö. Veroja ei kerry enää samaa tahtia ja pahimmassa tapauksissa yritykset joutuvat vähentämään työntekijöitä, mikä edelleen ruokkii taantumaa ja veroja kertyy taas vähemmän.
Kun tarkastelee vaikkapa Raision valtuuston tai lautakuntien jäsenten työnantajia, niin arviolta noin puolet on töissä kunnilla. Joko Raisiossa tai naapurikunnissa. Tietoa ei ole paljonko on sellaisia luottamushenkilöitä, joiden puolisot ovat kunnilla töissä. Tämä asettaa mielestäni valtuustojen aseman hieman kyseenalaiseen valoon. Onko valtuusto ja lautakunnat kuntalaisen ja veronmaksajan puolustaja vai kuntatyöntekijöiden käsikassara, jossa jääviys on täysin tuntematon sana tai käsite?
Välillä on jopa sellainen olo, että eiväthän kunta ja kunnan työntekijät ole asukkaita varten, vaan täysin päinvastoin. Kuntalaiset ovat ilmeisesti olemassa sitä varten, että he saavat maksaa kunnan menoja tapahtui sitten mitä tahansa. Kaikki kyseenalaistaminen on veneen keikuttamista.

No, nyt mennään näillä korotuksilla ja seurataan tilanteen kehittymistä. Minulla on epäilykseni asioiden muuttumisesta parempaan suuntaan näiden korotusten jälkeenkään. Todennäköisesti kunnassa huokaistaan nyt helpotuksesta ja jatketaan taas vuosi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Ensi kesän-syksyn aikana alkaa taas kauhea parku, että budjetit on ylitetty ja kuntalaisten on nyt vaan ymmärrettävä avata kukkaron nyörejään yhteisen hyvän ja sosialismin nimissä. Toivottavasti olen täysin väärässä.

Lisäys 14.11
Perussuomalaiset yrittivät saada valtuuston kokouksessa Raimo Perälahden aloitteen +70-kortin muuttamisen +65 kortiksi vapaa-ajan lautakunnan strategisiin tavoitteisiin. Tällainen muutos olisi erittäin kannatettavaa, jos sillä saataisiin aktivoitua ihmisiä parantamaan lihaskuntoa. Alaraajojen lihaskunnon, ja yleensäkin lihaskunnon, merkitys liikuntakyvyn ylläpidon kannalta on jopa suurempi vanhemmilla ihmisillä kuin aiemmin painotetulla kestävyyskunnolla. Linkki artikkeliin.
Ennaltaehkäisevänä toimintana liikunta toisi säästöjä liikuntakyvyn ylläpitäjänä ja elämänlaadun parantumisena. Ei ehkä tarvittaisi niin paljoa hoitopäiviä sairaaloissa tms ja tuollainen sosiaalinen toiminta piristäisi myös mieltä.
Jostain syystä aloite ei saanut kannatusta kuin perussuomalaisten ja kokoomuslaisten keskuudessa muutamia yksittäistapauksia lukuunottamatta muista puolueista. Vielä kummallisempaa oli, että muutamat seniorivaltuutetut eivät kannattaneet asian lisäämistä strategiaan. Välitön kustannusvaikutus ei todennäköisesti ole suuri, koska aloitteessa on ehdotettu nykyisen hinnan nostamista siinä tapauksessa, että kortin alaikäraja laskee.
Hieman jäi yhden demarivaltuutetun puheista sellainen käsitys, että kortin piiriin olisi pitänyt lisätä joitain muitakin ryhmiä (maahanmuuttajat?) ja taisi joku vasemmiston valtuutettu mainita alle viisivuotiaatkin tässä tapauksessa. No, tuollainen logiikka ei oikein avautu allekirjoittaneelle mutta ehkä asia vielä minulle selitetään, kun asia tulee uudelleen esille. Aloite on tulossa vapaa-ajan lautakunnan käsittelyyn ilmeisesti vielä tämän vuoden aikana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisveron korotus, Raisio

Hyvää loppukesää

Keskiviikko 14.8.2013 - Mika Koivisto

Hyvää loppukesää. Se on lomat ohi ja kesätaukokin on kohta ohi kaupungin luottamustoimissa. Jotain pitäisi taas alkaa kirjoitella mutta ei nyt joka kerta viitsisi haitallisesta maahanmuutosta kirjoittaa, vaikka ongelma ei minnekään olekaan poistunut ja liittyy aika vahvasti myös kaupungin ja valtion talousongelmiin. Maahanmuuttoon palataan varmasti tulevissa kirjoituksissa. Tämäkin kirjoitus jää vähän lyhyeksi mutta kai se tästä, kun kausi lähtee taas käyntiin.

Seuraavaksi alkaakin vääntö kaupungin budjetista ja mahdollisista veronkorotuksista. Oma mielipide on, että veroja ei tulisi korottaa missään tapauksessa ilman rakenteellisia uudistuksia. Ja mielestäni veroja ei tulisi korottaa edes tuossa tapauksessa.
Verojen korotukset vievät viimeisenkin ostovoiman kuluttajilta ja näin lisäävät talouden näivettymistä. Ei se virkamies osaa sitä sinun veroeuroasi käyttää yhtään tehokkaammin, vaan pikemminkin siitä eurosta jää osa koneiston pyörittämiseen. Veronkorotuksia on jo muutenkin tulossa valtion puolelta ja ensi vuoden alussa mm. sähkön hintaan on tulossa korotuksia tai veroja tai miksi hallitus niitä ikinä kutsuukaan.
Nykyinen valtion sekasikiöhallitus ei ole pystynyt mitään muuta tekemään, kuin keksimään lisää veroja ja korottamaan vanhoja veroja entisestään. Jos verojen korotukset ovat tie onneen ja autuuteen, niin miksiköhän muualla päin maailmaan ei ole keksitty tällaista keinoa talouskasvun parantamiseen? Rahan pitää kiertää ja tuottaa ilman, että koneisto pääsee siihen väliin sotkemaan kuvioita. Uusia työpaikkoja ei synny sääntelyä ja veronkorotuksia lisäämällä muualle kuin julkiselle sektorille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisveron korotus

Taloustilanteesta

Sunnuntai 31.3.2013 - Mika Koivisto

Neljä viimeistä vuotta on mennyt Raisiossa talouden kannalta huonosti. Olen miettinyt, että miksi säästötoimenpiteisiin ei ole ryhdytty jo heti viime valtuustokauden alussa? Päinvastoin on lisätty henkilökuntaa ja menoja. Onko syy siinä, että valtuuston voimasuhteet olivat viimeksi 22-21 vasemmiston hyväksi? Toisaalta demareissa ja vasemmistossa on fiksuja ja jämptejä ihmisiä, jotka ymmärtävät taloudellisten realiteettien perään. Onko heidät jyrätty ryhmässä ja jatkettu urpilaispolitiikkaa, missä talouskasvu tulee ja pelastaa kaikki ja velkaa voidaan ottaa loputtomiin? Kaikkea kivaa kaikille ja tunnepitoinen ajattelu on korvannut terveen maalaisjärjen. Ei tämä sitä tarkoita, että ns porvaripuolella aina olisi tehty parhaita mahdollisia päätöksiä.

Nyt ollaan tilanteessa, missä ei ole enää muita kuin kovia ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi. Miksi sen täytyy aina mennä näin? Onko suurin osa luottamushenkilöistä ja virkamiehistä tosiaan aivan pihalla taloudesta tai yleensäkin taloudenpidosta? Vai onko poliittinen ohjaus herpaantunut ja on menty vähän kuin tuuliajolla pikkuhiljaa kohti karikkoa? Mutta säästöjä siis pitäisi tehdä ja kohteita löytyä. Tässä tilanteessa toivoisi, että myös veronmaksajat lähestyisivät päättäjiä ja luottamushenkilöitä ja kertoisivat mahdollisista säästökohteista ja ehdottaisivat parempia toimintatapoja.

Kestoaiheena tässäkin kirjoituksessa pidän esillä turvapaikkaturismia. Asia, josta meille ei ole hyötyä mutta kustannuksia sitäkin enemmän. Maahanmuuttajia otettu ennätysmäärät mutta kukaan ei ole kysynyt, että mitä tämä maksaa ja mitä me hyödymme siitä. Tai jos on kysytty, on alettu syyttelemään rasismista tms. On tietysti helppoa todeta, että meidän täytyy, se on velvollisuutemme, meillä on varaa jne. Ei täydy, ei ole meidän velvollisuutemme, eikä meillä ole edes ollut varaa tuohon toimintaan. Näitä asioita on pakko ajatella rationaalisesti ja varsinkin rahapuoli edellä, eikä tunteella. Vaikka tänne otettaisiin joka vuosi satoja maahanmuuttajia, ei sillä ole mitään merkitystä maailman kokonaistilanteen kannalta. Me emme pysty köyhyyttä ja kurjuutta Raisiosta käsin poistamaan. Tällä toiminnalla olemme kyllä pystyneet kurjistamaan Raision taloutta hyvinkin paljon ja nyt aletaan maksamaan laskua tästä maailmanparannusoperaatioista.

Tässä pitää taas tehdä selväksi, että ongelman syy ei ole tänne tulleissa maahanmuuttajissa, vaan virkamiehissä ja luottamushenkilöissä, jotka ovat antaneet tilanteen ajautua tähän pisteeseen. Varsinkin sosiaalipuolella tuntuu olevan vallalla käsitys, että rahaa tosiaan on loputtomiin ja että ei se ole keneltäkään pois, vaikka tänne otettaisiin kuinka paljon asukkaita elämään yhteiskunnan tuilla. Kyllä se vaan on pois varoista, joista pitäisi kustantaa palveluita kuntalaisille. Se potti, mitä jaetaan on rajallinen. Hyvää on tietysti tarkoitettu mutta ei ole mietitty seurauksia tai ei ole välitetty seurauksista.

Pienen varauksen jätän kyllä myös maahanmuuttajille itselleen. On oltava aktiivinen ja opeteltava kieli ja mentävä opiskelemaan. On opeteltava suomalaisen yhteiskunnan toimintatavat ja kulttuuri ja on oltava halu integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Meillä on myös ongelmana että tänne ei muuta korkeastikoulutettuja ammatti-ihmisiä, vaan tulijat ovat enimmäkseen luku- ja kirjoitustaidottomia vailla sellaista koulutusta mitä tarvittaisiin työn saamiseksi. On kuulijan tai lukijan pettämistä sanoa, että Perussuomalaiset vastustavat kaikkea maahanmuuttoa. Ei, me vastustamme vahingollista maahanmuuttoa ja sellaista on maahanmuutto, joka heikentää huoltosuhdetta. Raisiossa huoltosuhde 31.12.2011 oli 1,21.

EVA:n uudessa raportissa Kadonneen kasvun metsästäjät linkki on asiaa käsitelty sivulta 32 alkaen. Siinäkin taas mennään aidan läpi rytinällä ja vedotaan väestön ikääntymiseen ja vähentymiseen. Raportissa ei pohdita ollenkaan sitä, että millaista maahanmuuttoa vastustetaan ja minkälaisia tulijoita meidän pitäisi houkutella Suomeen. Tekstistä saa kuvitelman, että tänne on tullut ja tulee vain korkeastikoulutettuja ja Suomalaiset ennakkoluuloisuuttaan vastustavat heidän muuttoaan tänne.

Esimerkiksi Raisioon ei ole ollut mitään Saksalaisten insinöörien ryntäystä. Kyllä tänne tulleet ovat suurimmaksi osaksi kolmannen maailman tulijoita, joiden työllistämisessä on todella suuri työ ja todennäköisyys pitkäaikaistyöttömyydelle on erittäin suuri. Myöskään työvoimapulasta tms on Raisiossa aivan turha puhua, koska työttömyysprosentti on kymmenen prosentin paikkeilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talous, säästöt, veronmaksajat, Perussuomalaiset

Jotain mätää liikenteen satelliittivalvonnassa

Perjantai 14.12.2012 - Mika Koivisto

Nonii, taas saatiin uutta rangaistusmaksua/veroa eteenpäin. Tässä projektissa tulee hienosti esiin tämän yhteiskunnan mädännäisyys ja kaveriverkostot. Ja veronmaksaja pyllistää ja pyytää: Thank you sir, may I have another one.

http://yle.fi/uutiset/tienkayttomaksusta_onkin_tulossa_vero/6416859

 

Jaa, vaikea arvata että PANDA projektiin liittyviä yrityksiä tässä autetaan veronmaksajien rahoilla. Aplicom, Helpten (ent Astarte) täynnä entisiä Nokian pomoja ja liikenneministeriön virkamiehiä.

 

Aplicom: http://www.aplicom.fi/en/aplicom/management

Helpten: http://www.helpten.fi/fi/yritys-2/hallitus/

 

Helkkula Vesa ollut Kauniaisissa Vihreiden ehdokkaana eli tämä onkin aika hauska veijari:

http://www.vaalikone.fi/kunta2012/kauniainen/ehdokkaat/vihreat/helkkula-vesa/

Samat naamat istuu ristiin eri firmoissa ja antavat vielä neuvoja ministerille.

Hienosti mukana olevien firmojen henkilöt kertoo kuinka loistava systeemi tämä on.

Aplicom ja Astarte( Helpten) siis konsultoivat samalla ministeriä ja ovat saamapuolella. Lisäksi Helkkula toimii SHOK-ohjelman PANDA-projektin koordinaattorina. Luultavasti yritykset on täynnä liikenneministeriön (tai vvm:n) entisiä virkamiehiä ja yrittävät lypsää satoja miljoonia veronmaksajien rahoja.

Ministeriö myöntää valehdelleensa: http://talousmedia.wordpress.com/2011/10/19/liikenne-ja-viestintaministerio-myontaa-valehdelleensa-autoilijoiden-kyykytys-ja-kyttays-hankkeestaan/

 

Tästäkin saatte kiittä Ville Niinistöä ja Vihreitä, molemmat ovat katastrofeja Suomelle:

http://www.talouselama.fi/uutiset/vihreat+saanevat+satelliitit+valvomaan+autolla+ajajia/a2032501

 

Tästä lähtikin samalla juttuvinkki Tuulilasin toimitukseen. Josko edes sieltä löytyisi joku tutkiva journalisti, kun muuten noita ei tunnu Suomessa löytyvän.

Päivitys 17.10.2013 eli pari linkkiä lisää.

Helkkulan vuodatus, kun tuote on paska mutta pakottamalla se paranee.

Talouselämän artikkeli PANDA-yhteistyöryhmästä

Ja Tekes rahaa mm. nämä ytimestä löytyvät yritykset ovat saaneet 2010-2012:
linkki

Aplicom Oy 1.230.090€, Helpten Oy 1.199,128€
, Taipale Telematics Oy 476.349€

Mika

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne, satelliittivalvonta, vero, maksu, rangaistusmaksu, vihreät, PANDA, Helkkula, Aplicom, Helpten